Már semmi sem szent: megtámadták egy lengyel katolikus honlapot

jesuISISHackertámadás érte hétfőn a krakkói Szalézi Önkéntes Misszióközpont (SWM) honlapját, a lengyel sajtó szerint ez az első olyan lengyelországi számítógépes támadás, amely az Iszlám Államra hivatkozik. Az SWM weboldalán hétfő reggel az Iszlám Állam zászlója és egy angol nyelvű felirat jelent meg. A felirat jelentése: az Iszlám Állam által meghekkelve, mi ott vagyunk mindenütt. Hasonló módon támadták meg a múlt hét végén egy wroclawi katolikus alapítvány honlapját is, az esetnek azonban a sajtó alig szentelt figyelmet.

Az SWM munkatársai a támadást az általuk készített dokumentumfilm-sorozattal hozzák kapcsolatba, amely a közel-keleti keresztények üldözéséről szól. A sorozat legújabb részét a pakisztáni keresztényekről forgatták, a hackertámadás éppen a vasárnapi bemutató után volt. A feltört honlapot hétfő este sikerült visszaállítani. Az eset vizsgálatát a krakkói rendőrség a lengyel belbiztonsági hivatalnak (ABW) adta át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Most 200-300 milliárddal kecsegtet az IVSZ

sze márc 11 , 2015
Akár 200-300 milliárd forinttal is nőhet a költségvetés bevétele egy-két éven belül, ha betöltik a jelenleg mintegy tízezer szabad információs és kommunikációs technológiai (IKT) állást Magyarországon – mondta Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. Hozzátette ennek feltétele, hogy a kormány megfelelő forrásokat biztosítson a kis- […]
Dolláreső