Marius Persinaru a Xerox Magyarország új ügyvezetője

Marius-PersinaruA Xerox Magyarország ügyvezető igazgatói posztját mostantól Marius Persinaru tölti be, aki kiemelt szerepet szán hazánkban a termékkínálat szélesítése mellett, az outsourcing szolgáltatások bővítésének. Célja, hogy a nagyvállalatoktól kezdve a kis-és közepes vállalkozásokig mindenki számára hozzáférhetővé váljanak a dokumentumkezelést könnyítő, egyedi problémákra szabott, költséghatékony Xerox megoldások.

A bukaresti Politechnikai Intézetben mérnöki diplomát szerző szakember 1998 óta dolgozik a Xerox-nál. Tizenegy évig a cég romániai és moldovai piacokért felelős leányvállalatnál töltött be vezetői pozíciókat. Előbb logisztikai menedzserként, majd a partnerkapcsolatokat gondozó igazgatóként végezte a munkáját. Elért eredményeinek köszönhetően előléptették és 2004-ben kinevezték a Xerox Románia élére. Az ügyvezetőséget öt évvel később angliai megbízásra cserélte. A Xerox fejlődő piacokat felügyelő divíziójához került. Itt alelnökként foglalkozott a közép – és dél amerikai, az afrikai, a közép-európai, a közel-keleti, az indiai és az orosz régióban az üzleti lehetőségek felkutatásával, a Xerox helyi pozícióinak erősítésével. 2012-ben ismét operatív megbízást vállalt. Különböző vezetői feladatokat ellátva közreműködött a cseh és a szlovák leányvállalat megújításában. Ezzel párhuzamosan a török, az izraeli és a közép-európai piacokra fókuszálva új kereskedelmi stratégiát dolgozott ki, amelynek köszönhetően a Xerox ma is a régió meghatározó dokumentumkezelési szolgáltatójaként aratja a sikereit. Ezt a megbízást lezárva érkezett az idei év elején a Xerox Magyarország élére. A románul, franciául és angolul beszélő Marius Persinaru a stratégiai menedzsment, illetve a Lean Six Sigma fejlesztési programok területén is tapasztalt szakembernek számít. 2009-ben az Év Üzleti Vezetőjének választotta a tekintélyes román gazdasági magazin, a Business Review.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az it-iparban a legnagyobb a fizetési határidő

sze febr 4 , 2015
Javult a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben a hazai cégek tavaly, míg egy évvel korábban csak 62 százalék volt ez az arány  – derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetési tapasztalat programjából. Az adatok szerint 2012-ben a követelések 56 százalékát fizették ki maximum egy […]
forint