Marcel Bolost nevezték ki a román digitalizálási tárca élére

Marcel BolosA Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Marcel Bolost nevezte ki a román kormány kutatásért, innovációért és digitalizálásért felelős miniszteri tisztségébe a román államfő.

Az 53 éves, nagyváradi politikus 2019-2020 között az európai forrásokat kezelő tárcát vezette Ludovic Orban kisebbségi liberális kormányában. A Nagyváradi Tudományegyetem közgazdasági, illetve villamosmérnöki-informatika karának oklevelével is rendelkező, egyetemi oktatóként tevékenykedő, illetve a helyi és a központi közigazgatásban is szerepet vállaló liberális politikus nemrég megerősítette, hogy negyvenéves kora óta – a teológia elvégzését követően – ortodox papként is szolgál, de ezt nem tüntette fel önéletrajzában, mert -mint mondja- nem keveri össze a hitet a szakmai kérdésekkel.

A Nicolae Ciuca miniszterelnök vezette új román nagykoalíciós kormánynak azért kellett beiktatása után két hónappal személycserét végrehajtania, mert a tisztségre eredetileg kinevezett Florin Roman, a PNL alelnöke plágiumbotrányba keveredett és kevesebb mint három héttel hivatalba lépését követően, december közepén benyújtotta lemondását a miniszteri tisztségről. A bukaresti média akkor azzal vádolta a kutatásért és innovációért is felelős, újonnan kinevezett Romant, hogy a mesterképzést lezáró szakdolgozatában plagizált, a képviselőház honlapján közzétett szakmai önéletrajzában pedig csúsztatások szerepelnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális szakértő a Decathlon élén

hét febr 7 , 2022
Március közepétől Barbara Martin Coppola tölti be a francia sportszerkereskedő cég, a Decathlon vezérigazgatói tisztségét. Coppola az Ikeától érkezik majd, ahol eddig digitális vezetőként tevékenykedett. A 45 éves spanyol-francia származású szakember sikeres múltra tekint vissza nagyvállalatok globális átalakulásában végzett munkája kapcsán. Erős üzleti és digitális háttérrel rendelkezik, mely húsz évnyi, kilenc országban […]
Barbara Martin Coppola

Friss, ropogós