Már nem startup verseny az MVM Edison inkubációs programja

Végvári-Gerencsér Dorka, az MVM Smart Future Lab Zrt. senior innovációs design szakértőjeHat startup csapat innovatív megoldása, köztük digitális diákszövetkezet és tudásmegosztó ökoszisztéma került be az MVM Edison megújult inkubációs programjába.

Az MVM Csoport közleménye szerint a nyertes megoldások között van még személyre szabott, automatizált adatelemzés, okoshálózat-optimalizálás a fenntartható energiaátállás elősegítéséért, online HR döntéstámogató alkalmazás, valamint felhő alapú platform a munkaruhák és védőfelszerelések hatékony nyilvántartásáért. A nyolc éve elindított programot az idén már nem startup versenyként, hanem nagyvállalati inkubációs programként hirdette meg az MVM Edison, amely hat hónapos felkészítést, szakértői mentorálást és dedikált támogatást kínál az ötletgazdáknak, akik nagyvállalati környezetben tesztelési lehetőséget is kapnak.

Végvári-Gerencsér Dorka, az MVM Smart Future Lab Zrt. (MVM Smart) senior innovációs design szakértője a közleményben elmondta: a kezdeményezés fő célkitűzése, hogy megtalálja az úttörő ötleteket, ezzel támogatva az innováció, a piaci rugalmasság, a hatékonyság és a hosszú távú növekedés előmozdítását. Az inkubációs programot az MVM Smart, ehhez csatlakoznak az MVM Csoport szakterületi mentorai és a service design szakemberek. A félidős Mini Demo Day után a kiválasztott csapatok nyolcmillió forint támogatásban részesülnek, ezt prototipizálásra és tesztelésre használják.

A Demo Day nevű záróeseményen a startupok a szélesebb közönséggel is megoszthatják ötleteiket, az ígéretes startupok pedig akár együttműködési ajánlatot is kaphatnak az MVM Csoporttól.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Idén harmadával nőhet az MI-chipek globális értékesítése

csü jún 6 , 2024
ShareTweetPinShareA Gartner amerikai technológiai piackutató cég előrejelzése szerint az MI-chipek globális értékesítése idén 33 százalékkal nő, eléri a 71,252 milliárd dollárt, jövőre ez az összeg már megközelíti a 92 milliárd dollárt. Az MI-chipek értékesítéséből származó bevétel 53,662 milliárd dollár volt tavaly. Idén az összes MI-chipeladás 47 százaléka irányul a számítástechnikai […]
Nvidia

És még ez is...