Már mintegy hatvanezer esetben használták az e-bejelentőt

e-bejelentőMár mintegy hatvanezer bejelentést tettek az ügyfelek az ügyintézést egyszerűsítő e-bejelentőn az idén.

Az állampolgári ügyintézés digitális megoldásainak tervezését végző IdomSoft Zrt. közleménye szerint: a Miniszterelnökség vezetésével kifejlesztett, a közművek átírására és személyes adatok változásának bejelentésére szolgáló ingyenes online rendszer az idén januárban indult, összefogja a különböző szolgáltatókat, automatikusan megosztva az adatváltozásokat az aktuális szolgáltatókkal. A digitalizált, egyszerűsített ügyintézési lehetőség jelentősen tehermentesíti a kormányablakok munkatársait és az ügyeiket intéző állampolgárokat egyaránt.

A közlemény szerint az eddigi hatvanezerből 47 ezer alkalommal ingatlanok tulajdonosváltásához használták az ügyfelek a rendszert, általános adatváltozást 4,5 ezren küldtek be, halálesettel kapcsolatban pedig 6,1 ezer bejelentés történt a felületen. Kormányablakos ügyintézés nyolcezer esetben történt, az ügyfél által otthonról beküldött ügyek száma pedig meghaladta az 51 ezret.

Jelenleg a regisztrált áram-, víz-, gáz- és távhőszolgáltatóknak vehető igénybe az e-bejelentő, azonban 2023. február 1-jétől Magyarország valamennyi közműszolgáltatóval kapcsolatos ügyintézésnél használható lesz. A tervek szerint 2023 augusztusától minden telekommunikációs vállalat esetében is elérhető lesz a szolgáltatás. A szolgáltatók listája az e-bejelentő weboldalán követhető nyomon.

Az IdomSoft Zrt. a Miniszterelnökség által vezetett konzorcium tagjaként vett részt a szolgáltatás előkészítésében; 2022 elején élesítette, azóta pedig fejlesztői support feladatokkal támogatja az e-bejelentőt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Twitter-gate: A republikánusok vizsgálatot követelnek

pén dec 23 , 2022
ShareTweetPinShareA republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot adó információkról szóló sajtóértesülés közlését. A Republikánus Nemzeti […]
laptop

És még ez is...