Már megint visszaestek a pc-eladások

A Gartner elemzése szerint 2017 második negyedében 61 millió személyi számítógép (pc) talált gazdára, ami az egy évvel korábbi adathoz képest 4,3 százalékos visszaesést jelent.

A kutatás szerint a pc-ipar visszaesésért a táblagépek és okostelefonok felelnek elsősorban, mert lassan szinte teljesen kiszorítják a hagyományos pc-t a levelezésben és tartalomfogyasztásban. Az sem segítette a piacot, hogy jelenleg a memóriák, a memória alapú adattárolók (SSD) a monitorok és a videokártyák ára is az egekben van. Mindezek azt eredményezik, hogy a második negyedéves adat az utóbbi tíz év leggyengébbje lett.

A gyártók között is változott a sorrend, a HP adta el ismét a legtöbb asztali számítógépet 20,8 százalékos piaci részesedést elérve. Második helyre csúszott a Lenovo húsz százalékkal, harmadik pedig a Dell 15,6 százalékos részesedéssel. A három legnagyobb piaci szereplő összességében a piac majd’ kétharmadát birtokolja. A következő három helyet az Apple, az ASUS és az Acer foglalja el, hat-hét százalék közötti részesedéssel. A maradék 23,8 százalékon számos gyártó osztozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kinőtte Kínát, Kelet-Európába tart a Xiaomi

sze júl 19 , 2017
Kinőtte a kínai piacot a Xiaomi, ezért okostelefonjaival, viselhető számítástechnikai eszközeivel és egyéb mobil készülékeivel hamarosan megjelenik az európai piacon is. Termékeinek a bevezetését a kelet-európai piacon kezdi a kínai vállalat, Nyugat-Európára pedig majd csak a későbbiekben terjeszti ki értékesítési hálózatát. A Xiaomi egyelőre Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Ukrajnában, Belorussziában, […]
Xiaomi