Már megint kiderült, hogy olvasó nemzet a magyar

A magyar internetezők csaknem kilencven százaléka, mintegy 4,5 millióan használnak okostelefont, közülük legtöbben, 3,4 millióan híreket, cikkeket, e-könyveket olvasnak, 2,4 millióan zenét és egyéb audio-tartalmakat hallgatnak, 1,8 millióan pedig filmeket, videókat néznek eszközeiken rendszeresen — áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló jelentésének összegzésében.

A reprezentatív felmérés szerint olvasásra elsősorban hírportálokat (86 százalék), közösségi média oldalakat (nyolcvan százalék) látogatnak a felhasználók. Sokkal kevésbé népszerűek az elektronikus újságok, magazinok (39 százalék), blogok (29 százalék), végül pedig az e-könyvek mobilon történő olvasása (tizennégy százalék). Okostelefonos film- és videonézéskor az ingyenes online lehetőségeket használják (83 százalék), a telefonra töltött videók nézése csak negyvenhat százalékra jellemző. Ezek mellett egyre gyakoribb az okostelefonos tévézés is: már harmincegy százalék szokott készülékén élő tévéműsort online nézni, 29 százalék pedig tévéműsort visszanézni. Előfizetéses streaming szolgáltatásokat azonban egyelőre csupán négy százalék használ telefonján.

Az okostelefonos zenehallgatás elterjedtsége szintén nem meglepő a kutatást végzők szerint, azonban míg korábban főként az internetkapcsolatot nem igénylő MP3 audiofájl volt elterjedt, mára az ingyenes online zenehallgatási lehetőségeket – így például YouTube-ot – is ugyanolyan arányban, 76-76 százalékban szokták igénybe venni a válaszadók. Ezzel együtt az egyéb online zenehallgatási lehetőségek népszerűsége is folyamatosan nő: élő webes rádiót 25 százalék, előfizetési lehetőséget is nyújtó online zenei streaminget (például Spotify, Deezer, Google Play Music) pedig 13 százalék szokott hallgatni telefonján. Az okostelefonos zenei streaminghez tízből kilencen még mindig inkább wifit vesznek igénybe, de az ehhez mobilnetet (is) használók aránya már eléri a negyvenkét százalékot, huszonkét százalék ideiglenesen le is szokta menteni a lejátszási listáit, így offline módban is tudja hallgatni őket – olvasható az összegzésben.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Farmosi: értjük, hogy mi tartja vissza a vállalatokat a váltástól

szo jan 28 , 2017
A magyar cégek nem tartanak lépést a technológiai fejlődéssel, az elavult informatikai rendszerek pedig a gazdasági növekedésnek is gátat jelenthetnek. Az ACE Telecom szakértőinek véleménye szerint a vállalatok hosszú távon éves büdzséjük harminc százalékát megtakaríthatnák, ha a régi, korszerűtlen informatikai rendszerükről adatközponti szolgáltatásokra váltanának. Óriási szerencse, hogy az ACE Telecom […]
Felhő