Már megint jön a Nokia 3210

HMD - Nokia-3210Negyed évszázaddal az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén piacra dobta a legendás Nokia 3210 új változatát.

A “butatelefonok” visszatérőben vannak: a Human Mobile Devices 2023-ban megduplázta az Nokia 2660 Flip eladásait, és a vállalat 2024-ben további növekedést vár a klasszikus telefonok piacán. A HMD novemberben, az Egyesült Királyságban végzett kutatásából kiderült, hogy az emberek naponta átlagosan 3 óra 46 percet töltenek telefonozással, a Z generáció 61 százaléka pedig időnként tudatosan szakít az okostelefonjával. A “dumbphone-boom” jelenség egyik oka tehát, hogy a klasszikus készülékek egy kis kikapcsolódást nyújtanak a másodpercenként felbukkanó értesítésektől, miközben a 16-24 évesek közül tízből közel négyen (38 százalék) aggódnak amiatt, hogy túl sok időt töltenek az okostelefonjukon.

Az újragondolt retro dizájnba csomagolt Nokia 3210-ben minden megvan, amit egy igazi klasszikustól várható: 2 MP-es, vakus kamerával és egy 1450 mAh-es akkumulátorral és 4G-s internetkapcsolattal rendelkezik. A gyártó szerint a Y2K trend ​ (a „Year 2 Kilos” rövidítése, ami a 2000-es éveket jelenti, a Y2K stílus pedig a 2000-es évekből merített divatirányzat) napról napra erősödik, a Nokia 3210 pedig pont a késő ‘90-es évek, kora kétezres évek hangulatát megidéző színekben érkezik.

„A Nokia 3210 egy igazi kulturális ikon, és idén újra a csúcsra kerül: a dumbphone-boom ma már nemzetközi trend, egyre többen próbálják digitális detoxszal kordában tartani a képernyőidejüket. A Nokia 3210 lényege pedig pont az az egyszerűség, amivel bár végig nyújtja az alapokat és hasznos marad, de sosem fog kiszakítani a pillanatból” — jelentette ki Lars Silberbauer, a HMD marketing igazgatója.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SAP: Töretlen a bizalom Kleinben

szo máj 11 , 2024
ShareTweetPinShareAz SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az igazgatóság elnökévé nevezték ki. A most 44 éves Klein 1999-ben diákként kezdte pályafutását a német cégnél. A vállalaton belüli karrierjének fontos állomása volt az […]
Christian Klein, SAP

És még ez is...