Már megint feltörtek egy egészségbiztosítót

hacker-terkepA CareFirst amerikai egészségbiztosító 1,1 millió ügyfelének adataihoz fértek hozzá hackerek – közölték amerikai lapok. Az amerikai fővárosban, valamint Virginia és Maryland államban aktív, 3,4 millió klienssel rendelkező cég számítógépes rendszerébe tavaly júniusban törtek be, de ezt csak nemrégiben vették észre. A CareFirst a harmadik nagyobb biztosítótársaság, amely ügyfeleinek adatait ellopták. A Blue Crosstól 11 millió, az Anthemtől pedig nyolcvanmillió biztosítottra vonatkozó információkat szereztek meg behatolók.

A CareFirst adatbázisában a hackerek a biztosítottak nevéhez, azonosítási számához, születési dátumához és e-mail-címéhez fértek hozzá, a társadalombiztosítási és bankkártya-számokhoz, az egészségbiztosítási kárigényekhez és a munkahelyre vonatkozó adatokhoz nem. Az Anthem februárban fedte fel, hogy „nagyon kifinomult külső kibernetikai támadás” áldozatává vált. Az ügyben vizsgálódó nyomozók amerikai lapoknak kijelentették, hogy a behatolás olyan támadásokra emlékeztet, amilyenekért korábban kínai hackereket tettek felelőssé. A kínai kormány elutasította az erre vonatkozó vádakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Változások az IVSZ elnökségében

pén máj 22 , 2015
Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közgyűlésén új elnökségi tagokat választottak, külön alelnöki pozíciót szentelve a digitális transzformáció témakörének – közölte az infokommunikációs érdekképviseleti szervezet az MTI-vel. A multinacionális tagozatot Bánhegyi Zsófia, a T-Systems Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója, a nagyvállalati tagozatot Ambrus Zsolt, az XAPT ügyvezetője, a […]

És még ez is...