Már megint egy VR szoftver lendítené fel az ingatlanpiacot

Kerezsi Virág ÁgnesEgy magyar fejlesztésű szoftvernek köszönhetően már otthonunk kényelméből is virtuálisan bejárhatjuk az általunk kinézett ingatlanokat.

Az ingatlanvásárlás életünk egyik, ha nem a legfontosabb befektetése, amikor egy alaposan átgondolt, jól megfontolt döntést kell meghoznunk. Mire az érdeklődők megtalálják a számukra legmegfelelőbb házat vagy lakást, jellemzően több helyszínre is kimennek körülnézni, ugyanakkor sokszor előfordul, hogy csalódniuk kell, hiszen a látottak közelében sincsenek annak, mint amit a hirdetésben feltüntetett felvételek mutattak a képernyőkön. Többek között ennek kiküszöbölésére nyújt megoldást a Real View VR-Flat névre hallgató szoftver, melynek segítségével már a laptopunkon vagy telefonunkon is valósághűen bejárhatjuk a kiválasztott ingatlanokat.

Kerezsi Virág Ágnes, Real View Hungary Kft. ügyvezetője, a szoftver megálmodója saját tapasztalataiból indult ki ingatlanértékesítőként, amikor elkezdték fejleszteni a rendszert. „Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy egy helyszínre megérkezve nem az fogadott, mint amire számítottunk a fotók alapján. Ez nem csak nekem, mint értékesítőnek volt csalódás, hanem ugyanúgy a vevőknek és akár a tulajdonosoknak is, amikor úgy érezték, hogy felesleges volt a személyes mutatásra szánt idő, energia, illetve pénz.”

Már akkor elkezdett gondolkodni azon, hogy hogyan lehetne akár online is valósághűen bemutatni az ingatlanokat és ezáltal egyszerűbbé, gyorsabbá tenni az értékesítést. „A személyes bemutatások – és az azokra való utazások – rengeteg időt, energiát és pénzt emészthetnek fel. Úgy éreztem, lehetne ezt sokkal hatékonyabban is csinálni.” Mint mondta, saját tapasztalatai alapján a virtuális túrákban látta a megoldást, meggyőződését pedig a koronavírus-járvány miatt kialakult élethelyzet csak megerősítette.

„Az emberek egyre inkább igénylik, hogy kényelmesen – akár a számítógép előtt ülve, vagy egy okostelefonról – online is elintézhessék a szükséges dolgaikat, ezzel időt, energiát és pénzt megtakarítva. Nem kivétel ez alól az ingatlanok bejárása, megtekintése sem” – jelentette ki Kerezsi. A Real View VR-Flat előfizetéses szoftvert elsősorban ingatlanirodák számára értékesítik, akiknek teljes körű segítséget nyújtanak a virtuális séták elkészítéséhez.

A szolgáltatás használatával az ingatlanértékesítők maguk is egyszerűen elkészíthetik saját virtuális bejárásaikat, így a portfóliójukban található eladó/kiadó ingatlanok – a nap 24 órájában – online megtekinthetővé válnak az érdeklődők számára. „A program használatával jelentős pénz- és időmegtakarítás érhető el, hiszen az ügyfelek utazás nélkül is megbizonyosodhatnak arról, hogy az adott ingatlan megfelelő-e a számukra. Ezáltal nő a szereplők elégedettsége is” – tette hozzá a szoftver megálmodója.

A 2021-ben alapított Real View Hungary Kft. működésének első évében egy főt foglalkoztatott. A társaság nettó árbevétele 1,9 millió forint volt, ami -322 ezer forint üzemi eredményhez volt elég.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Friss adat: fejenként 46,6 órát telefonáltunk 2021-ben

hét dec 26 , 2022
A múlt évben Magyarországon a körülbelül 9,5 millió hanghívásra alkalmas aktív sim-kártyával 8,5 milliárd hívást kezdeményeztek a magyarok, és összesen 28 milliárd percet beszéltek – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Mobilpiaci jelentéséből. Egy sim-kártyára átlagosan 74 hívás, és hívásonként 3 perc 20 másodperc beszédforgalom jutott havonta. […]
okostelefon

És még ez is...