Már megint digitális csúcstalálkozót szervezett az NGM

Második alkalommal szervezett regionális digitális csúcstalálkozót a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a budapesti Bálnában.

Lepsényi István, a szaktárca gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára elmondta, hogy míg az első csúcstalálkozón, 2016-ban az autonóm járművekre koncentráltak, addig a mostani kétnapos konferencián a negyedik ipari forradalom hatásai kerültek a középpontba. A konferencián előadást tartott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mellett Mariya Gabriel, a digitális gazdaságért és társadalomért felelős európai biztos, és voltak még előadók a visegrádi négyeken kívül például Izraelből, Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából és Németországból is. Lepsényi elmondta, hogy a konferencián többek között szó volt az intelligens városok fejlődéséről, a kriptovalutákról és a fintechről is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brüsszel egymilliárd euróra büntette a Qualcommot a versenyszabályok megsértése miatt

vas jan 28 , 2018
Közel egymilliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság szerdán a Qualcomm amerikai mobiltelefonchip-gyártóra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt. A brüsszeli testület szerint a Qualcomm határozottan visszaélt piaci erőfölényével, mivel 2011 óta dollármilliárdokat fizetett az Apple informatikai óriáscégnek, hogy az ne vásároljon a konkurensektől, és kizárólag a vállalat által […]
Margrethe Vestager