Már majdnem sikerült lefedni 4G-vel a budapesti metrókat a Vodafone-nak

DiegoMassidda„A Vodafone budapesti 4G hálózatának 99 százalékra fejlesztése után mától teljes a budapesti metróvonalak 4G lefedettsége is” – jelentette be Diego Massidda, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. Massidda egyben elmondta, hogy a Vodafone újra elnyerte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKK Közút Zrt. tenderét, így a három vállalat – több mint hétezer SIM-kártyával – a következő három évben is a Vodafone ügyfele lesz. „A most befejezett fejlesztéssel Budapest bekerült azon nagyon kevés nagyvárosok sorába, ahol a metróvonalak teljes egészében – 38,6 km hosszan, 52 állomáson –, valamennyi utazó számára elérhetőek a legkorszerűbb 4G-s mobilinternet szolgáltatások” – mondta Massidda.

A metróvonalak mobilinternetes lefedése világszerte összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti építés, részben a különleges elvárások, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítésével nem lehet zavarni a metró forgalmát — mondta Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brutális telefonrablót fogtak meg

ked okt 6 , 2015
A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Attila 26 éves szigetszentmiklósi lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett 2015. augusztus 20-án a hajnali órákban Szigethalom irányába sétált – Szigetszentmiklós felől – a HÉV sínek mellett, amikor egy vele szemből érkező […]