Már kétszáz településhez ért el a Digitális Híd

Novak-PeterA múlt héten a 200. településhez ért el a Digitális Híd rendezvénysorozat. Ünnep volt Mikepércsen és Kabán, ahol a Magyar Telekom önkéntesei tanították az internet használatára a település lakosait. A Magyar Telekom még 2004-ben indította útjára a “Digitális Híd Kistelepüléseken” nevet viselő programját. A kezdeményezés célja, hogy a digitális felzárkózás elősegítése érdekében megmutassa a kistelepüléseken élők számára, mire használható az internet, hogyan tudja közelebb hozni a földrajzilag messze élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában. A program állomásain, a háromezer főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken a Magyar Telekom önkéntesei tartanak egyénre szabott oktatást, a gyerekeknek pedig ismereteik bővítése céljából vetélkedőket szerveznek.

A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében az elmúlt tizenegy évben 199 kistelepülésen tartottak ismeretterjesztést a Magyar Telekom önkéntesei közel ötezer résztvevőnek, és hozzájuk csatlakozva médiavilág ismert arcai, mint például Novák Péter, Harsányi Levente, Galambos Péter. A program 2009-ben új elemmel bővült ki, a Digitális Híd Fest-en a helyi tehetségek is bemutatkozhattak és lehetőségük nyílt az interneten való megjelenésre is. A program résztvevői ingyen használhatták a világhálót, ahol személyes érdeklődésükre, problémáikra kereshették együtt a választ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A telefon öltöztet: az LG ezt ajánlja karácsonyra

hét nov 16 , 2015
Másfél hónap múlva itt a karácsony, ezért az LG szakemberei összegyűjtöttek néhány ötletet, aminek biztos, hogy tapsikolva örülnek majd a családtagok: a gyerekek, a szülők, a nagyik, nagypapik, a nagynénik, nagybácsik, tesók, unokatesók. Nem tévedhetünk nagyot, ha egy dizájnos és gyors okostelefont választunk bármelyik szerettünknek. A valódi bőr hátlappal is […]
karácsony ünnepe