Már indiában is gyártanak iPhone-t

Az Apple Kína és Brazília után egy újabb országra, Indiára is kiterjesztette az iPhone okostelefonok gyártását.

Az indiai Bangalore-ben kezdetben “csak kis mennyiségben” gyártják majd a kizárólag a helyi piacra az iPhone SE modelleket. A modellt jelenleg 320 dollár körüli áron értékesítik Indiában, ami helyi politikusok reményei szerint száz dollárra fog csökkenni. Piackutatók felmérései szerint az Indiában értékesített okostelefonok hetven százalékát teszik ki a 140 euró alatti készülékek, ami az Apple számára eddig nem volt piac.

Az előrejelzések szerint India az idén a világ második legnagyobb okostelefon piaca lesz. “India valahol ott tart, ahol hét-tíz évvel ezelőtt Kína volt” – mondta Tim Cook az Apple vezérigazgatója még 2016-ban indiai látogatásán. Kínában, ahol az okostelefon piac már telítődik, mindössze 0,8 százalékkal nőtt az első negyedévben, az Apple eladásai 26,7 százalékkal estek vissza, piaci részesedése pedig 9,2 százalékra csökkent az előző évi 12,7 százalékról az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat kimutatása szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Bölcskei Imre és Bugyi József kapta idén a Dr. Magyar Endre-díjat

hét máj 22 , 2017
A távközlési világnapon, május 17-én Aranyosné Börcs Janka átadta a 2015-ben alapított Dr. Magyar Endre-díjakat. Idén Bölcskei Imre nyugalmazott hírközlési szakértő és Bugyi József frekvenciaszakértő vehette át az elismerést. Bölcskei Imre pályáját a Magyar Postán kezdte, ahol aktív szerepet vállalt a Magyar Posta közép és rövidtávú beruházási programjainak kialakításában és […]