Már bűn, amilyen kevés HD műsort nézünk a HD tévénken

teve-nezes2014 és 2015 között hét százalékkal nőtt a HD adás vételére alkalmas televíziókészülékek száma Magyarországon, derült ki a Nielsen kutatási eredményeiből. A főként tévécsatorna nézettség-méréssel foglalkozó cég adatai szerint jelenleg a magyar háztartások mintegy 54 százaléka rendelkezik HD ready vagy full HD készülékkel. A HD csatornákat tartalmazó televízió-előfizetések száma ezzel szemben az Invitel saját ügyfélkörben szerzett tapasztalatai szerint is jóval alacsonyabb ennél. A távközlési cég szerint a nyári sportesemények közvetítése akár áttörést is hozhat, pláne úgy, hogy a társaság kifejezetten a sportrajongók kedvében is szeretne járni: a Családi HD csomagban az összes fontos sportcsatorna megtalálható, HD minőségben nézhető például az M4, a SportTV, az Eurosport 1 és 2, valamint a DIGI Sport adásai.

A jövő
A full HD tévé egyre több magyar háztartást hódít meg, azonban a jövő még ennél is nagyobb izgalmakat és jobb képminőséget tartogat az Ultra-HD tévékészülékek formájában. Az UHD és 4K néven is ismert technológia a full HD-s eszközök nagytestvére, 4096×2160 képponttal, amely még részletgazdagabb vizuális élményt jelent, azonban egyelőre kevés az ilyen minőségben elérhető tartalom a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Microsoft unionista: nyista új beruházás, ha jön a brexit

csü máj 19 , 2016
Alig burkoltan a további brit EU-tagságtól tette függővé jövőbeni nagy-britanniai beruházásait a Microsoft. Az amerikai szoftveróriás brit részlegének vezetője, Michel Van der Bel a cég ötezer nagy-britanniai alkalmazottjának küldött, kedd este nyilvánosságra hozott körüzenetében közölte: a Microsoft véleménye az, hogy Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia. Van der Bel szerint […]
EU