Már az androidos okostelefonokat sem kímélik a zsarolóvírusok

android-zsarolovirusA Kaspersky Lab kutatása szerint egy év alatt négyszeresére nőtt a zsarolóvírussal fertőzött androidos eszközök száma, világszerte mintegy 136 ezer felhasználót érintve. A ransomware – vagyis a zsarolóprogram, amely az áldozatok eszközére telepítve lezárja a képernyőt, vagy értékes adatokat titkosítva pénzt követel a feloldásért – manapság komoly biztonsági problémát jelent. Téves azonban azt gondolni, hogy csak a számítógépek vannak veszélyben – az androidos készülékek kiberfenyegetettségi térképén jól láthatóan egyre nagyobb teret nyer magának a zsarolóvírus.

Bár a számítógépekhez képest Androidon még mindig kevesebb felhasználót támadnak meg, a ransomware így is aggodalomra ad okot. A kutatás első hónapjaiban közel nullára volt tehető azoknak a felhasználóknak a száma, akik zsarolóvírussal találkoztak készülékeiken, a tanulmány végére viszont már havonta harmincezer esetet rögzítettek. Ez a kutatók szerint egyértelműen azt jelzi, hogy a kiberbűnözők újabb és újabb területeket fedeznek fel, és nincs megállás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az alternatív irodáké a jövő

hét júl 4 , 2016
A Leitz legújabb felmérése szerint a megkérdezettek döntő többsége, 65 százaléka nyilatkozta azt, hogy reggel nyolc és dél között a leghatékonyabb, és mindössze 35 százalék állította, hogy más időpontokban teljesít a legjobban. Egyre inkább úgy tűnik, hogy egy hagyományos irodában csak kevés embernek van „valódi munkanapja”. Ehelyett úgynevezett „munka-pillanataik” vannak: […]