Már a hirdetések is kártékony kódot tartalmazhatnak

Az ESET kutatói fertőzött hirdetéseken keresztül terjedő új expolitot fedeztek fel. Az érintett oldalak között neves, több millió napi látogatóval bíró weboldalak is megtalálhatók. Az ESET észlelőrendszere szerint az utóbbi két hónap során a kártevő több mint egymillió felhasználót fertőzött meg.

A Stegano exploit kit mögött álló kiberbűnözők legalább 2016 októbere óta támadják az Internet Explorer böngészőt használókat, és vizsgálják gépeiket Flash Player sebezhetőségek után kutatva. A talált hibákat kihasználva távolról próbálnak meg kártevőket letölteni és kártékony kódokat futtatni. A felhasználók október eleje óta találkozhatnak a “Browser Defence” vagy “Broxu” néven futó alkalmazások hirdetéseivel, amelyek bannereit a hxxps://browser-defence.com és a hxxps://broxu.com címeken tárolják a kiberbűnözők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tízezer jegyzet a digitális tankönyvtárban

vas dec 11 , 2016
Az Oktatási Hivatal elnöke a napokban egy konferencián ismertette hivatalának digitális tartalomszolgáltatás területén betöltött feladatait. Maruzsa Zoltán, elmondta például a digitális tankönyvtár üzemeltetését, ahol több mint tízezer felsőoktatási jegyzet és szakkönyv található és évente több mint nyolcmillió látogatója van. A hivatal szintén közreműködik az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejött, a digitális […]

Friss, ropogós