Major szerint a digitális az új nooóóÓrmális

Minden ágazatban érzékelhető a digitalizáció térnyerése a telekommunikációtól kezdve az autóiparon át az egészségügyig. “Gyakorlatilag ott tartunk, hogy a digitális az új normális. Ha például veszek egy új fényképezőgépet, akkor ma már az a speciális, ha analóg gépet vásárolok, és ez egyre több dologgal lesz így” – mondta Major Gábor, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) főtitkára, aki az előadását azzal kezdte, hogy amit automatizálni lehet, azt automatizálni is fogják a jövőben. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyakori tévhittel ellentétben ez a trend nemcsak a fizikai munkások állását veszélyezteti, hanem az irodai dolgozókét is. Major szerint A programozást mindenki meg tudja tanulni, aki képes az algoritmikus gondolkodásra, de az járhat a legjobban, aki mellette máshoz is ért… például okosakat tud mondani.

Az IVSZ szerint 22 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, egyes becslések szerint pedig mára ez a szám eléri a harminc-negyvenezer főt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hazudni nem szabad: kampányt indít a propagandamédia ellen a TASZ

sze dec 19 , 2018
Szabad január néven indít kampányt a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a tudatos hírfogyasztásért és a propagandamédia ellen. A kampány célja, hogy megmutassa az állampolgároknak, hogy milyen eszközökkel léphetnek fel ők maguk az állami propagandagépezet zaja ellen. A TASZ egy hónapos kampányának jelmondata Deák Ferenc híres mondása: “Ha tőlem függene, a sajtótörvénynek […]
Fake news, álhír

És még ez is...