Magyarország jobban teljesít: gigabájtonként 150 forint lesz az internetadó

3

BanaiPeterBenoJövőre az internetszolgáltatásra is kiterjesztik a távközlési adót, amelyet eddig a hanghívások, sms-ek és mms-ek után fizettek a távközlési szolgáltatók. Az adó mértéke minden megkezdett gigabájt adatforgalom után 150 forint lesz a parlamentnek kedden benyújtott 2015. évi adótörvény-javaslat alapján. A távközlési szolgáltatóknak jelenleg magánszemélyek után két forintot, üzleti előfizetők esetében három forintot kell fizetniük hívásonként és megkezdett percenként. A küldött üzenetek – szöveges és multimédiás – adója magánszemélyeknél két forint, nem magánszemély előfizetőknél pedig három forint. Az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb hétszáz forint lehet, míg cégek esetében ötezer forint.

Csökkenthető az adóalany által fizetendő havi adó az adómegállapítás hónapját megelőzően utoljára benyújtott társasági adóbevallásban bevallott és megfizetett társasági adó egytizenketted részével. A szolgáltatóknak az adót havonta a hívást, üzenetküldést, adatforgalom lebonyolítását követő második hónap huszadik napjáig kell megfizetniük. Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány húszmilliárd forint pluszbevételre számít a távközlési adó kiterjesztéséből — írja az MTI.

3 thoughts on “Magyarország jobban teljesít: gigabájtonként 150 forint lesz az internetadó

  1. Hallottatok a lépésadóról? Minden megtett lépés után 1 Ft… Ez már röhelyes!

  2. Az eddigi adó cirka 30 %-al emelte a telefonszámlám. Ennek a bevezetése kb 300-al fogja. Sebaj , 2016-ban leszállitják 120 Ft/GBájtra oszt megvan az aktuális 20%-os rezsi csökkentés! Mo jobban teljesít!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Keresik a "szimpatikus" mobiltolvajt

sze okt 22 , 2014
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított lopás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen tettes 2014. szeptember 18-án 18 óra körül Budapest V. kerületében, egy szépségszalonból eltulajdonított egy mobiltelefont. Az egyelőre ismeretlen tolvajról kamerafelvétel készült. A kerületi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen […]
ZX-81

És még ez is...