Magyarországon másfélszeresére nőtt a banki applikációt használók aránya

Másfélszeresére nőtt a banki applikációkat használók aránya Magyarországon tavalyhoz képest, valamennyi alkalmazástípus közül a pénzügyi programok érték el a legnagyobb növekedést a Gfk legfrissebb kutatása szerint.

A piackutató közleménye szerint majdnem minden ötödik 15 és 59 év közötti használ banki alkalmazásokat, miközben a korosztály 85 százalékának van okostelefonja. Arányuk a negyvenes éveikben járók körében nőtt a legnagyobb mértékben – majdnem nyolcvan százalékkal – a tavalyi adatokhoz képest, de a harminc és negyven közöttieknél is majdnem ötven százalékos az emelkedés. Jelentős azok száma, akik nem csak egyenlegüket ellenőrzik, hanem pénzügyi műveleteket is indítanak okostelefonról, a felhasználók hetven százalékuk átutalást is intéz ilyen módon – írták. A cég a banki alkalmazások és a mobilfizetés további terjedésére számít: felmérésük szerint a harminc év alattiak majdnem mindegyikének van már okostelefonja, amely – mint írták – nélkülözhetetlen eszközzé vált az elmúlt években.

A Gfk Digital Connected Consumer kutatása az infokommunikációs eszközöket, telekommunikációs szolgáltatásokat, az internethasználat jellegzetességeit és az online tevékenységeket vizsgálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így kerülhet egy 1500 forintos tűzőgép 62 ezer forintba

szo júl 29 , 2017
Egy iroda fenntartási költségei – az irodabérlet, az üzemeltetés és az informatikai rendszerrel kapcsolatos kiadások mellett – jelentősen függnek a megfelelő irodai eszközök és irodaszerek gondos kiválasztásától. Az elektronikai eszközök területén nap mint nap számos innovációval találkozunk – elég, ha csak a legújabb mobiltelefonokra gondolunk vagy az olyan készülékekre, amelyek […]