Magyarországon is elindul az eID platform

EvrotrustMagyarországról is biztosított lesz a teljes mértékben digitális Uniós közigazgatási ügyintézés, az elektronikus azonosítás és a digitális aláírás a bolgár Evrotrust Technologies AD eID egységes azonosítási rendszerének köszönhetően, amely már átment az Uniós tagállamok értékelésén. A rendszer újdonsága, hogy immár nem csak magánszemélyek, hanem vállalatok is használhatják hivatalos és közigazgatási ügyeik intézésére az egész Unióban. Az Európai Bizottság az eIDAS szabályozás alapján ellenőrizte a platform Uniós használatát, ezzel hamarosan minden tagállam számára elérhető lesz.

Az Európai Bizottság jóváhagyási folyamata hamarosan lehetővé teszi, hogy az Evrotrust eID rendszerének segítségével az EU-s vállalatok és magánszemélyek digitálisan hozzáférjenek mind saját országuk, mind pedig az egész Európai Unió közigazgatási szolgáltatásaihoz, beleértve az egészségügyet, a szociális támogatásokat, az oktatást, az adózást, a nyugdíjat, illetve a munkaügyeket. Újdonság, hogy ezzel a rendszerrel – az Unióban elfogadott egységes digitális azonosításnak köszönhetően – a magyar vállalkozások is digitálisan és biztonságosan tudnak ügyet intézni és szolgáltatást nyújtani nemzetközi ügyfeleik részére, mivel a hazai és külföldi cégek részére egységes, gyors és egyszerű folyamatot kínál a szerződések aláírásához, miközben lehetőséget biztosít az ügyfél azonosításának ellenőrzésére. Ez a változás új lehetőségeket nyit a zökkenőmentes nemzetközi terjeszkedéshez.

„Az eIDAS szabályozás alapján az Európai Unió is biztonságosnak találta a szolgáltatásaink használatát, így az egész Unióban megkönnyítjük a biztonságos ügyintézést a távoli azonosítási és elektronikus aláírási technológiánk segítségével. A magyar piac nagyon fontos szerepet játszik nemzetközi terjeszkedésünkben, és biztosak vagyunk abban, hogy platformunk megfelel a piaci igényeknek a gyors, kényelmes és biztonságos azonosítási folyamatot illetően” — mondta George Dimitrov, az Evrotrust Igazgatótanácsának elnöke.

Az Evrotrust előzetes Uniós eljárása magában foglalta az összes európai tagállam felülvizsgálatát és értékelését az eIDAS-megfelelőség alapján. A kiterjedt eljárás több mint fél évig tartott, és ennek eredményeként az Evrotrust elektronikus azonosítási rendszere bizonyította, hogy képes ellátni a magas biztonsági igényeket is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tagadják, hogy az irányítója ellen fordult egy MI-vezérelt drón

hét jún 5 , 2023
Az amerikai hadsereg egyik szimulációja során egy mesterséges intelligenciával (MI) vezérelt drón – annak érdekében, hogy teljesíteni tudja a megbízatását – váratlanul úgy döntött, hogy kiiktatja a vezetőjét, hogy ne tudjon beavatkozni. Tucker „Cinco” Hamilton ezredes, az amerikai légierő mesterséges intelligenciával végzett tesztjeinek és műveleteinek vezetője egy májusi, Londonban tartott […]
mesterséges intelligencia

És még ez is...