Magyarország tényleg űrnagyhatalommá vált

RadCube 3U CubeSatMagyarország tényleg űrnagyhatalommá vált: sikerrel zárult a RadCube 3U CubeSat beüzemelési fázisa.

A C3S Kft. által fejlesztett platformon a 2021. augusztus 17-i felbocsátást követően működik, és a RadCube szélsőséges űrbéli körülmények közepette is kifogástalanul látja el feladatát. A pályára állás után a műhold kibontotta a napelemszárnyakat, az illesztő áramkörök hibátlanul töltik azóta is az akkumulátort, melynek töltöttsége és hőmérséklete is ideális. A folyamatosan leküldött telemetria adatokból az is kiderül, hogy a fedélzeten az alrendszerek kapcsolását végző elemek is jól funkcionálnak, és az áramkörök, valamint az alrendszerek termikus állapota is kielégítő. A fedélzeti számítógép és a küldetésvezérlő központ közötti kommunikációnak köszönhetően, a küldetés elejétől kezdve telemetria adatok érkeznek.

A beüzemelési fázis egyik mérföldköve a boom kinyitása volt, amely mintegy nyolcvan centiméter távolságban, a műhold mágneses terének minimalizálásával teszi lehetővé a tudományos mérések elvégzését. Az üzembehelyezést követően meg is érkeztek az első mérési adatok. Az elsődleges tudományos rakomány, az Energiatudományi Intézet által fejlesztett RadMag üzemeltetési adatainak gyűjtése már ezt megelőzően elkezdődött, majd a beüzemelési fázis végén biztonságossá vált a sugárzásmérő műszer bekapcsolása. A RadMag már az üzembeállításkor ellátta funkcióját, és regisztrálta egy űridőjárási esemény hatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében

hét jan 3 , 2022
Csalók hirdetnek nyereményjátékot az Auchan nevében a legnagyobb közösségi oldalon – közölte az Auchan Magyarország. A Facebookon terjed az a hamis nyereményjáték, amiben az Auchan nevével visszaélve csalók próbálnak személyes adatokhoz hozzájutni és pénzt kicsalni. A felhívás arról szól, hogy az Auchantól Samsung mikrohullámú sütőt lehet nyerni a személyes adatok […]
mikrohullámú sütő

És még ez is...