Magyarország-Németország online női sakkmérkőzés kedden

A Hello, Sakk! címmel nemrégiben életre hívott online sakkcsatorna szervezésében Magyarország és Németország felnőtt női sakkválogatottja mérkőzik meg négy-négy táblán, kedd este.

A játszmákat online vívják és mindenki számára követhetők. A magyar csapatot Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia és Papp Petra alkotja. Papp Gábor, az esemény egyik szervezője, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya szerint a mérkőzés több szempontból is fontos. Mint mondta, a sakk talán az egyetlen olyan sportág, ami online is ugyanúgy űzhető, mint “valós térben”. Jelezte, a hasonló események segítik a sakk népszerűsítését és jót tesznek a válogatott csapat formában tartásának is. “Ugyan az idei sakkolimpiát is elhalasztották, de a felkészülés nem állhat meg” – fogalmazott a kapitány. A koronavírus-járvány miatt a Magyar Sakkszövetség már korábban arra buzdította a versenyszervezőket, hogy az elhalasztott versenyek helyett szervezzenek online eseményeket. Egyik ilyen kiemelkedő kezdeményezés a kéthetente jelentkező Hello, Sakk! élő sakkcsatorna, amelyben volt már nagymesteri oktató előadás és beszélgetést is, ezúttal pedig válogatott mérkőzés színtere lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mi ez, ha nem a digitalizáció diadala? Már az Egyszülős Központ szolgáltatásai is elérhetők online

szo ápr 18 , 2020
Áthelyezte az online térbe szolgáltatásainak többségét az Egyszülős Központ, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan segítséget nyújtson a bajba jutott családoknak – közölte az Egyszülős Központ. A közlemény szerint továbbra is elérhető a jogi segítségnyújtás, a coaching, a pszichológiai tanácsadás, a segítő beszélgetés, az állásközvetítés és álláskeresés. Létrehoztak egy […]