Magyarország kedvence Calvin Harris Summer című száma

zenexJelentős változáson mentek keresztül zenehallgatási szokásaink az elmúlt években. Miközben nő az online rádiócsatornákat hallgatók száma, és az azzal eltöltött idő, a zenei streaming szolgáltatók felhasználóinak száma is dinamikusan emelkedik. A változás egyrészt összefügg azzal, hogy egyre többen rendelkeznek okostelefonnal, másrészt a szolgáltatók által kínált mobildíjcsomagok egyre nagyobb adatforgalmat kínálnak ügyfeleiknek. A zenei szokások megújulását mutatja, hogy a Spotify szolgáltatásait havonta használók száma a világon két és fél év alatt a négyszeresére nőtt.

Idén januárban világszerte 60 millióan választották az online zenehallgatásra az ingyenesen is használható szolgáltatást. A Spotify főleg a fiatalok zenehallgatási szokásairól ad képet, bár egyre több korosztály használ okoseszközt zenehallgatásra. 2014. év legtöbbet streamelt száma Katy Perry Dark Horse című száma lett, amelyet világszerte több mint 142 millióan hallgattak online. A második Pitbull Timbere, a harmadik pedig Clean Bandit és Jess Glynn Rather be című száma lett. Magyarországon az online hallgatók kedvence Calvin Harris Summer című száma megelőzve Mr. Probz Waves című slágerét. Pharrell Williams harmadik lett a Happy-vel — legalábbis a MAHASZ Stream Top 100 adatai szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A keleti nyitásban bízik a CryptTalk

pén ápr 17 , 2015
Keletre nyit a svéd Arenim Technologies, a társaság bejelentette a CryptTalk hívástitkosító szolgáltatásának kínai nyelvű változatát. A megoldásának fejlesztését Magyarországon végző társaság közleménye szerint, a nagyvállalati megoldásuk mellett komoly érdeklődésre számítanak az elmúlt év végén elkészült, az egyéni illetve kisvállalati felhasználóknak fejlesztett, online előfizethető CryptTalk megoldás iránt is. „A világon […]