Magyarország csatlakozott két európai digitális együttműködési kezdeményezéshez

Magyarország az utolsók között 26.-ként ugyan, de aláírta a kulturális örökség digitalizálását előmozdító együttműködési nyilatkozatot, valamint nyolcadik országként csatlakozott a kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló kezdeményezéshez.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az európai digitális együttműködési kezdeményezés célja, hogy a legmodernebb digitális technológiák felhasználásával összegyűjtse Európa gazdag kulturális örökségét. Célja, hogy javítsa hozzáférhetőségüket és növelje láthatóságukat, valamint bekapcsolja őket például az idegenforgalommal és az oktatással folytatott együttműködés támogatási rendszerébe. Az összekapcsolt európai digitális rendszer emellett segít a kulturális örökséggel kapcsolatos természeti csapások, tömeges turizmus, környezetszennyezés és egyéb kockázatok kezelésében. Ezenkívül Magyarország az európai kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló nyilatkozatot írt alá. Eddig nyolc EU-tagállam – Magyarország mellett Belgium, Németország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia és Spanyolország – csatlakozott az együttműködéshez annak érdekében, hogy feltárja a kvantum-technológiák által kínált lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az európai digitális infrastruktúra kiaknázását – közölte az uniós bizottság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fujitsu STYLISTIC Q509: amit egy tabletből ki lehet hozni

hét júl 8 , 2019
A Fujitsu bemutatta a STYLISTIC család legstrapabíróbb táblagépét: a Q509 modellt. A katonai szabvány követelményeit kielégítő tartósságú, folyadék- és porálló házba szerelt táblagép nagy igénybevétellel járó munkakörnyezetekbe készült. Súlya 620 gramm, nagyvállalati biztonsági funkciókkal, tükröződésmentes full HD kijelzővel, beépített tolltartóval és nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik. A 4K nyomásszintű Wacom EMR […]