Magyarok az ICT4Life projektben

oregemberelA hároméves időtartamú ICT4Life projekt, amely az Európai Unió Horizont 2020 nevű keretprogramjának társfinanszírozásával valósul majd meg, 2016. januárjában indult azzal a szándékkal, hogy új szolgáltatásokat kínáljon felhasználóbarát informatikai eszközökkel annak érdekében, hogy a betegek életminőségét és autonómiáját javítsa otthoni környezetükben, valamint az egészségügyi szakemberek és a betegek gondozói számára s segítséget jelentsen. „A korábbi megoldások általában arra korlátozódtak, hogy az idősek otthoni megfigyelése alapján riasztást adtak le probléma esetén” — mondta Alejandro Sánchez-Rico de las Heras, a projekt koordinátora. „Az ICT4Life proaktív és páciensközpontú integrált ellátási modellt kínál majd, a felhasználók bevonásával és oktatásával.

A konzorcium tagjai tudományos, ipari és felhasználói csoportokat is reprezentáló szervezetek, amelyek elkötelezettek abban is, hogy erősítsék Európa vezető szerepét a személyre szabott gondozási szolgáltatásokban. A spanyol, belga, holland és görög partnerek mellett a magyar Netis Informatikai Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem a konzorcium tagjai. „A Netis Zrt. szakemberei e-health szaktudással és egyedi szoftverfejlesztéssel járulnak hozzá a projekt megvalósításához” — mondta Varga László, a Netis vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XXXVI.

hét febr 29 , 2016
ShareTweetPinShare Magyarországon az Intel felmérése szerint 2014-ben a vállalatok 18 százaléka támogatta a saját eszközök munkahelyi használatát, ám az elmúlt évben további hat százalék irányozott elő ilyen jellegű intézkedést, mivel ettől az elavult eszközpark gyors korszerűsítését remélik. A pc-s játékok a reneszánszukat élik: elemzők szerint a piacuk 2018-ra meghaladja majd a […]
statisztika

És még ez is...