Magyar Telekom: részvényenként 15 forint osztalékot javasolnak

telekomA Magyar Telekom Nyrt. igazgatósága részvényenként 15 forint osztalék kifizetését javasolja a közgyűlésnek – közölte a cég a Budapest Értéktőzsde honlapján szerdán. A közlemény szerint a távközlési társaság április 12-én tartja közgyűlését, osztalékra azon részvényesek lesznek jogosultak, akik 2016. május 13-án értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalék kifizetésének javasolt kezdőnapja 2016. május 25.

A társaság az elmúlt két évben nem fizetett osztalékot. A társaság a magyar számviteli törvény szerint 36,735 milliárd forint adózott eredményt ért el 2014-ben. A nyereség eredménytartalékba helyezését az igazgatóság a szabad cash flow 2014-es csökkenésével indokolta, valamint azzal a célkitűzéssel, hogy a nettó eladósodottsági rátát 30-40 százalék között kívánja tartani a társaság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Izraeli-német együttműködésben digitalizálják a holt-tengeri tekercseket

csü febr 25 , 2016
Izraeli-német együttműködésben digitalizálják a kétezer éves holt-tengeri tekercseket a tudományos kutatások megkönnyítésére – jelentette be az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA). Német informatikusok egy virtuális gyűjtőhelyen helyezik el a tekercsek mintegy húszezer szövegrészletét, hogy ezzel alaposabb vizsgálatot, mélyebb betekintést és remélhetőleg újszerű megközelítéseket tegyenek lehetővé a XX. században megtalált egyik legfontosabb […]

Friss, ropogós