Magyar Telekom: osztalék nuku

szegenyA Magyar Telekom igazgatósága azt javasolja a közgyűlésnek, hogy a társaság ne fizessen osztalékot a 2013. gazdasági év után – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A közlemény szerint a javaslat „összhangban van a társaság osztalékpolitikájával, amely szerint az eladósodottsági rátát (a nettó adósságnak az összes tőkére vetített arányát) a 30-40 százalék közötti céltartományban kívánja tartani, és tükrözi a csoport pénzügyi helyzetét”. A társaság már tavaly decemberben arra hívta fel a részvényesek figyelmét, hogy úgy gondolja, nem lesz olyan helyzetben, hogy osztalékot fizessen a 2013. évi eredmény után. A távközlési társaság éves árbevétele 2013-ban 637,5 milliárd forint volt, öt százalékkal haladta meg az előző évit, a 23,46 milliárd forintos adózott eredmény viszont 36,4 százalékkal alacsonyabb, mint 2012-ben — írja az MTI.

A Telekom 2014-ben legfeljebb három százalékkal csökkenő árbevételre és a tavalyinál 3-6 százalékkal kisebb EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredményre számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MaNDA: az időkapszulát már letették

vas márc 2 , 2014
Orbán Viktor miniszterelnök Ózdon elhelyezte a hajdani kohászati üzemek területén felépítendő, 2,5 milliárd forintba kerülő digitális archívum időkapszuláját csütörtökön. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézetet (MaNDA), az Országgyűlés 2011. június 6-án a mozgóképről szóló törvény módosításával hozta létre. Az egykori Magyar Nemzeti Filmarchívum bázisán megalakuló új szervezet feladata, hogy […]

És még ez is...