Magyar Telekom: néhány nap és annyi a 3G mobilhálózatnak

Magyar Telekom 3GCsodás ütemben, a tervek szerint halad a Magyar Telekom 3G hálózatának fokozatos lekapcsolásával, amely július 1-től már sehol nem lesz elérhető Magyarországon.

A társaság több körben, sms-ben keresi meg azon ügyfeleit, akiket a változás leginkább érinthet: akik az elmúlt időszakban mobilinterneteztek a 3G hálózaton, és a készülékbeállításuk, a régi SIM kártyájuk vagy a legfeljebb 3G-képes készülék használata miatt a lekapcsolás után nem érnék el a távközlési társaság mobilinternet szolgáltatását. Ezen felül a Magyar Telekom létrehozott egy weboldalt, ahol praktikus információkkal látja el az érdeklődőket, hogy megállapíthassák, őket érinti-e a technológiaváltás. A honlap segítségével az ügyfelek ellenőrizhetik, hogy 4G- illetve 5G-képes-e a készülékük és a SIM kártyájuk, és hogy milyen hálózatra kapcsolódik. Ezt követően útmutatást kapnak a készülékbeállítások esetlegesen szükséges módosításához. A régi SIM kártyákat a Magyar Telekom üzleteiben vagy online igénylés esetén futáros kiszállítással díjmentesen cserélik újra. A szolgáltató javasolja, hogy mindenki ellenőrizze készüléke beállításait, érdemes gondolni az idősebb családtagok által használt, gyakran régebbi típusú eszközökre is.

A 3G hálózat lekapcsolását követően a közel országos lefedettségű, a korábbi technológiáknál jobb ügyfélélményt nyújtó 4G hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére mind a hang-, mind az adatforgalom céljára. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat át tudja majd venni, hiszen a Magyar Telekom ügyfélkörét tekintve a teljes hangforgalom 2,3 százaléka zajlik már csak a 3G hálózaton. Az adatforgalomnak pedig még kisebb aránya, mindössze 0,84 százaléka. Ennek jelentős része már olyan m2m forgalom, melynek kis átviteli igényét a 2G szintén kezelni fogja. A legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek száma folyamatosan csökken.

A Magyar Telekom csatlakozott az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) mobilkészülékcsere-támogatási programjához is, így február 14-től a társaság üzleteiben is kérhető a bruttó húszezer forintos támogatás régi, 3G-képes mobilkészülék 4G- vagy 5G-képes készülékre való cseréjénél. Május 9-től pedig a 2G-képes mobiltelefonok is lecserélhetők a program keretében, amely a keret kimerüléséig vagy július 17-ig tart.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyszerűsödtek a távmunkával kapcsolatos munkavédelmi szabályok

szo jún 18 , 2022
Júniustól emelkedtek törvényi szintre a távmunka veszélyhelyzet idején alkalmazott szabályai — közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). A munkavédelemről szóló törvény megkülönbözteti a számítástechnikai eszközzel és a nem számítástechnikai eszközzel végzett távmunkát. Előbbinél a munkáltatónak írásos tájékoztatást kell adnia a munkavégzéshez szükséges, egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkakörülmények szabályairól. A […]
otthoni munka

Friss, ropogós