Magyar Telekom mobilinternet forgalom: pályacsúcs karácsonykor

Több mint duplájára nőtt az idei karácsonyi időszakban a mobilinternet forgalom a Magyar Telekomnál a tavaly karácsonyi időszakhoz képest – közölte a társaság. Emlékeztetnek, hogy már tavaly december 24. és 26. között is hetven százalékkal nőtt a Magyar Telekom ügyfeleinek mobilinternet forgalma az előző év hasonló időszakához képest. A társaság közleménye szerint ez azt jelenti, hogy évről évre egyre többen választják a karácsonyi jókívánságokhoz is okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, például az elektronikus levelet, a chat-et és a közösségi oldalakon elhelyezett posztokat. (Arról nem szól a közlemény, hogy mennyit beszélünk szeretteinkkel, feltehetően azért, mert egyre kevésbé kommunikálunk velük szóban. A -szerk- megj.) A közlemény szerint mindhárom ünnepnapon nagyobb volt a forgalom, mint az átlag hétköznapokon, de 25-én és 26-án mobilneteztek a legtöbbet a népek.

Még mindig sokan választják a hagyományos sms formátumot a karácsonyi jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente 5-15 százalékkal csökken. Míg 2017-ben 6,3 millió, 2018-ban pedig hatmillió sms üzenetet küldtek a Telekom ügyfelek rokonaiknak, ismerőseiknek az ünnepek alatt, addig az idén alig több mint 5,1 milliót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védd az öregeid: légy szkeptikus!

csü jan 2 , 2020
Az alábbi tanácsokkal felvértezve az idősek is jóval nagyobb eséllyel szállhatnak szembe az online csalókkal. A közvélekedés szerint ugyanis az idős embereket nagyobb valószínűséggel verik át csalók, mint gyermekeiket vagy unokáikat. Soha ne feltételezzük, hogy egy idegen személy az interneten megbízható. Sőt, minden váratlan üzenetet tekintsünk átverési kísérletnek! Akkor is óvatosan […]
e-mail