Magyar Telekom: még el sem adták a T-Systems-szet, de így is súlyos visszaesés az it-területen

A Magyar Telekom Nyrt. csoport adózott eredménye éves összehasonlításban 1,5 százalékkal 14,5 milliárd forintra csökkent, árbevétele 4,1 százalékkal 160,8 milliárd forintra mérséklődött idén a második negyedévben – közölte a társaság. A bevételek csökkenését kizárólag a magyarországi rendszerintegrációs (RI) és it-bevételek erőteljes csökkenése, valamint egy, az előző évben végrehajtott, egyszeri projekt hatása okozta – nyilatkozta Rékasi Tibor vezérigazgató. Az RI és it-bevételek 2019 második negyedévében 30,1 százalékkal, 23,2 milliárd forintra csökkentek éves szinten, ami az első félévben 17,4 százalékos csökkenést eredményezett. Az eredmény hátterében a magyarországi közszféra számára teljesített megrendelések jelentős csökkenése, köztük az oktatási szféra számára az előző év második negyedévében jelentős mennyiségű személyi számítógép leszállításából származó bevételek hiánya áll.

A jelentésben kitértek arra: a Magyar Telekom bejelentette, hogy előzetes megállapodást írt alá a T-Systems Magyarország Zrt. 4iG Nyrt. részére történő eladásáról. A T-Systems kis- és középvállalati értékesítési üzletága, valamint egyéb kevésbé jelentős tevékenységei nem képezik az ügylet tárgyát, ezek a tranzakció lezárását megelőzően átkerülnek a Magyar Telekom Nyrt.-hez. A vételárat tartalmazó szerződéses feltételrendszer véglegesítése és a kötelező erejű jogi dokumentáció aláírása a T-Systems átvilágítási folyamatától, a Magyar Telekom igazgatóságának végső döntésétől, valamint a szükséges hatósági engedély(ek) megszerzésétől függ. A felek közötti megállapodás értelmében az előzetes vételárat nem hozzák nyilvánosságra, az ügylet pénzügyi hatását még nem lehet megbízhatóan megbecsülni. A tranzakció zárása 2019-ben várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A 4iG jelentkezett az MNB Növekedési Kötvényprogramjába

pén aug 9 , 2019
Rendkívüli tájékoztatást tett közzé a 4iG az MNB Növekedési Kötvényprogramjába (NKP) történő jelentkezésről. A 4iG Nyrt. igazgatósága tájékoztatta befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a társaság a Magyar Nemzeti Bank által 2019. július 1-jén elindított Növekedési Kötvényprogramban részt kíván venni. A társaságnak az NKP-ban való részvételéhez szükséges előkészületek […]
Magyar Nemzeti Bank

És még ez is...