Magyar Telekom: annyi a lakossági földgáz-szolgáltatásnak

gazA Magyar Telekom az energiapiaci környezet megváltozása miatt 2015. július 31-ével megszünteti az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgáz-felhasználók részére nyújtott szolgáltatását. A változás nem érinti közvetlenül a lakossági ügyfelek számára nyújtott villamosenergia-szolgáltatását, amelyet azonban a földgáz-szolgáltatáshoz hasonlóan a társaság időről időre felülvizsgál a változó piaci körülmények fényében. Lakossági földgáz-szolgáltatásának megszüntetése ugyanakkor semmilyen módon nem érinti a Telekom energiapiaci tevékenységét az üzleti szegmensben. A távközlési társaság 2010-ben indította az energiaszolgáltatási tevékenységét.

Azért, hogy a szolgáltatás megyszűntetése zökkenőmentes legyen a felhasználók számára, a társaság ügyfelei kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal és az energiapiac érintett szereplőivel egyeztetve. 2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgáz ellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendőjük a szolgáltatóváltással kapcsolatban. Aki más szolgáltatóval kíván szerződést kötni, annak a folyamatos földgáz-szolgáltatás érdekében az új földgáz-kereskedelmi szerződéséről úgy kell gondoskodnia a 2015. augusztus 1-jétől kezdődő időszakra, hogy szerződéskötési szándékkal legkésőbb június 30-ig megkeresi az általa kiválasztott földgáz-kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyarországot is meghódítaná a svéd hoffice "mozgalom"

csü máj 14 , 2015
Az idén is meghirdeti a “Dolgozz otthonról napot” a Telenor és a Microsoft, ezúttal május 22-én pénteken népszerűsítik a rugalmas munkavégzést. A 2012-ben útjára indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy Magyarországon is meghonosítsa a rugalmas munkavégzés kultúráját, tavaly már 150 cég és négyezer munkavállaló csatlakozott. A “Dolgozz otthonról nap” honlapján bármely […]

Friss, ropogós