Magyar Telekom : 5G a kisföldalattin

kisföldalatti metróA Magyar Telekom 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az 5G hálózatot ügyfelei számára. 

A metróhálózatok lefedésével újabb lépést tesz a Magyar Telekom annak érdekében, hogy az 5G élmény minél több ügyfele számára elérhetővé váljon, a vállalat 2024. július 1-jétől a kisföldalatti utazóközönségnek elérhető részein elindítja 5G szolgáltatását. További hálózatmodernizációt és kapacitásbővítést követően év végéig 5G hálózattal fedi le a budapesti metrók teljes területét. A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni.

Budapest digitális infrastruktúrájának legújabb fejlesztése a távközlési társaság és a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) együttműködésében valósult meg. „A BKV elkötelezetten támogatja az innovatív technológiai megoldások bevezetését. Társaságunk szívesen társul olyan projektekkel, amelyek újító szellemet képviselnek, hosszú távú értéket teremtenek és kényelmesebbé, komfortosabbá teszik az utazást. Hiszünk abban, hogy az új technológiák kulcsfontosságúak a jövő kihívásainak megoldásában és a fenntartható fejlődés elősegítésében” – jelentette ki Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

A Magyar Telekom 5G hálózatát szeptember 15-éig elérhetővé teszi mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel rendelkező ügyfeleinek (részletek a www.telekom.hu/5G oldalon), így a havidíjas mobilelőfizetők automatikusan, a Domino ügyfelek pedig a Telekom alkalmazáson történő aktiválást követően már a kisföldalattin is kipróbálhatják július 1. és szeptember 15. között az 5G-t szolgáltatást. Az 5G hálózat igénybevételéhez az 5G lefedettségen túl megfelelő díjcsomag (idén nyáron június 3. és szeptember 15. között a kampány keretében csak mobilinternet-szolgáltatás szükséges), 5G-képes készülék, és legalább 4G-képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Matek: Nyári iskola és konferencia Budapesten

sze júl 3 , 2024
Nyári iskolát és konferenciát szervez a Simons Foundation együttműködésével a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet július elsejétől Budapesten, az Erdős Centerben. A közleményben idézik Stipsicz András matematikust, a Rényi Matematikai Kutatóintézet igazgatóját, aki elmondta, hogy a kutatóintézet a Simons Foundation együttműködésével rendezi meg az Új struktúrák az alacsony dimenziós topológiában című […]
matematika

És még ez is...