Magyar Telekom: 29,6 milliárdos részvényesi pénzeső várható

Rékasi Tibor Magyar TelekomA menedzsment várakozásait meghaladóan nőtt a Magyar Telekom árbevétele és eredménye tavaly. Az igazgatóság 29,6 milliárd forint részvényesi javadalmazás kifizetését javasolja 2022-ben – közölte a Magyar Telekom Nyrt.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint az összbevétel 2,5 százalékkal, 193,6 milliárd forintra nőtt 2021 negyedik negyedévében, így az éves árbevétel 700,1 milliárd forint lett, négy százalékkal több, mint 2020-ban. Az adózott eredmény éves szinten 18 százalékkal 18,8 milliárd forintra nőtt 2021 negyedik negyedévében, és 35,7 százalékkal, 62,8 milliárd forintra a teljes év során. A növekedés az erős működési teljesítménynek, a javuló költséghatékonyságnak és a kedvezőbb pénzügyi eredményeknek tudható be – írták. A jelentés szerint a növekedés elsősorban a távközlési szolgáltatásokból, különösen a mobil adatforgalomból származó bevételek emelkedésének eredménye. Ez ellensúlyozta az alacsonyabb rendszerintegrációs és IT (RI/IT) értékesítést Magyarországon és Észak-Macedóniában. A társaság jelentése idézi Rékasi Tibor vezérigazgatót, aki kiemelte: a cég tavalyi teljesítménye a világjárvány kezelésére tett erőfeszítéseik sikerét tükrözi. Jelentős hálózati beruházással a Magyar Telekom egyre több ügyfél számára lett az első számú telekommunikációs szolgáltató, így az árbevétel éves növekedése meghaladta az éves célkitűzéseket. A terveik szerint idén is meg tudják őrizni ezt a pozitív lendületet, ami várhatóan egy-három százalék közötti bevételnövekedést eredményez.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ösztöndíjprogram indul a PTE-n

szo febr 26 , 2022
A tehetséggondozást és a kutatás-fejlesztés ösztönzését segítő hallgatói ösztöndíjprogram indul a Huawei Technologies Hungary Kft. támogatásával a Pécsi Tudományegyetem műszaki és informatikai karán. A program keretében a hallgatók a felhő-számítástechnika és a mesterséges intelligencia ipari alkalmazásához kapcsolódó, tudományterületeken átívelő kutatási projekteket valósíthatnak meg, a többi között a Huawei saját operációs […]
jüan RMB

Friss, ropogós