Magyar Posta: január elsejétől “változnak” a levélfeladási díjak

Folytatja a levéltermék-portfólió egyszerűsítését a Magyar Posta, valamint változnak a levélfeladási díjak is 2020. január elsejétől — közölte a posta.

A közlemény szerint január elsejétől az ötven gramm alatti tömegkategóriákat összevonják, így a harminc grammos közönséges levél ára nő, míg az ötven grammosé csökken. Az új ár belföldi ötven gramm tömeghatár alatt közönséges, avagy mezei levelek esetében 135 forint lesz, a belföldi elsőbbségi levél díja pedig 185 forintra változik. Az ötszáz grammos tömeghatárú levelek elsőbbségi kézbesítése 515 forint, a nem elsőbbségieké 390 forint lesz. A két kilogrammig terjedő elsőbbségi levelek ára 1490 forintba, a nem elsőbbségiek díja 1185 forint lesz. A posta közleménye szerint nő a magasabb tömegkategóriájú küldemények és a többletszolgáltatások tarifája. Az ajánlott feladás díja 350 forintról 405 forintra, a tértivevény többletszolgáltatás díja 240 forintról 275 forintra emelkedik. A további díjváltozások jórészt a vállalati ügyfeleket érintik, ott az átlagos áremelkedés mértéke közelít a 15 százalékhoz. A Magyar Posta ódecember 1-jétől bevezette az azonosított közönséges küldeményt. Az azonosított levél igénybevételének előfeltétele, hogy a feladók elektronikus címadatokat küldjenek a postának és vonalkóddal azonosítsák a levelüket. A közlemény szerint a Magyar Posta levéltermékeinek árai európai összehasonlításban a legalacsonyabbak közé tartoznak és ez a 2020. január 1-jei áremelkedéssel sem változik.

(Arról nem szól a közlemény, hogy a Magyar Posta szolgáltatásainak a minősége javulni i fog-e. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

5G: a Deutsche Telekom felfüggesztette tárgyalásait a Huawei-jel

vas dec 22 , 2019
Előrehaladott tárgyalásokat folytatott a Deutsche Telekom német távközlési társaság a Huawei-jel az újgenerációs (5G) mobil távközlési hálózat kiépítésével kapcsolatos együttműködésről, de a kínai cég körüli politikai viták miatt felfüggesztette az egyeztetést – jelentették német hírportálok. Az értesülések szerint a Deutsche Telekom a Huawei-től 533 millió euró értékben vásárolt volna meg […]
Huawei