Magyar Posta: a QR-kód segített

sarha-csekk-qr-kodA Magyar Posta tavaly bevezetett újításaival mérséklődött a csekkes befizetések csökkenésének tendenciája: míg a korábbi időszakban éves szinten négy-öt százalékkal csökkent a csekkvolumen, addig 2015-ben, az új fejlesztéseknek köszönhetően, két százalékra lassult a visszaesés üteme – közölte a Magyar Posta az MTI-vel.Hozzátették, hogy 2015-ben 215 millió darab csekket fizettek be az ügyfelek, 2190 milliárd forint értékben.

A fejlesztések közül kiemelték, hogy az elmúlt év elején a posta kötelezővé tette a csekk QR-kód feltüntetését. A csekk QR-kód beolvasásával a Magyar Posta mobil applikációján keresztül 2015-ben 370 ezer csekket fizettek be az ügyfelek 3,5 milliárd forint értékben. A 2015 év végén elindult a csekkoló alkalmazás, amely a posta hűségkártya használata mellett postán, a Magyar Posta csekkbefizető automatáin vagy az iCsekk applikáción keresztül, a regisztrált ügyfelek által befizetett csekkek adatait tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NGM: startup vállalkozásokat támogató új pályázatok nyílnak meg

ked jan 19 , 2016
A társadalmi célú vállalkozások ösztönzésére, valamint az infokommunikációs és távközlési startup vállalkozások piacra lépését segítő szakértői hálózat kialakításának támogatására mától lehet beadni a pályázati kérelmeket. A két pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében jelent meg, együttesen 3,8 milliárd forint keretösszeggel.- tájékoztatta Rákossy Balázs, a tárca európai […]

És még ez is...