Magyar megoldással újabb okos parkolóhelyek épülnek Kínában

Második fázisához érkezett a GB & Partners Alapkezelő által menedzselt EPS Global Zrt. távol-keleti projektje, amely az EXIM Exportösztönző Tőkealap finanszírozásával jött létre – közölte az EPS Global.

Újabb kilencvenezer okos parkolóhely kialakításáról írt alá megállapodást a ZTE kínai telekommunikációs vállalat közlekedéstechnológiai leányvállalata és a magyar EPS Global Zrt. a Magyar export napján. Közölték azt is: az EPS Global többségi tulajdont szerzett a ZTE kínai leányvállalatával létrehozott projekttársaságban. A közlemény szerint az EPS Global Zrt., amelynek a kínai ZTE közlekedéstechnológiai leányvállalatával létrehozott vegyesvállalata, a ZTE EPS Smart Parking Company Limited 2016 márciusában húszéves koncessziós jogot nyert el a Csiangszu tartománybeli Jangcsung városban.

A projekt megvalósításához jelentős saját tőkére volt szüksége a magyar anyavállalatnak, amit a GB & Partners 1,5 milliárd forinttal finanszírozott az általa kezelt EXIM Exportösztönző Tőkealapból. A projekt első fázisa túljutott a kivitelezésen és a rendszerintegráción, jelenleg a használatba-vételi eljárás és a rendszer próbaüzeme zajlik, amely hamarosan lezárul és elindul Kína első PPP smart parking projektje. A város teljes területét lefedő projekt keretében a ZTE EPS kiépítette azt az új parkolási infrastruktúrát, amely a speciális szoftveren és szerverparkon túl egy modern irányítóteremből, valamint intelligens jelző- és érzékelő rendszerből áll.

A közlemény szerint a konzorcium négy kínai városi önkormányzattal folytat tárgyalásokat, így hamarosan várható a következő koncessziós megállapodások megkötése, amelyhez a felek további húszmillió euró finanszírozásban állapodtak meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nemzeti kiberkoordinátor: jövő év végére elkészülhet az új kiberbiztonsági stratégia

csü okt 5 , 2017
Csak jövő év végére készülhet el az új kiberbiztonsági stratégia – jelentette be Magyarország nemzeti kiberkoordinátora. Rajnai Zoltán elmondta, a kiberbiztonságban nehéz hosszútávú stratégiát gyártani, mivel az informatikában már három-négy év is hosszútávnak számít. Ezen felül emlékeztetett arra, hogy uniós szinten több Magyarország kiberbiztonsága szempontjából is meghatározó szabályozást hoztak, mint […]
Mátrix

És még ez is...