Magyar-lengyel stratégiai megállapodást írtak alá az okos technológiákról

Az okos technológiákra szakosodó lengyel és magyar klaszterek stratégiai megállapodást írtak alá kedden a dél-lengyelországi Krynicában rendezett nemzetközi gazdasági fórumon. A főként kis- és középvállalkozásokat, startupokat, társadalmi, családi és nők által vezetett vállalkozásokat támogatató megállapodást magyar részről az Okos Jövő Innovációs Klaszter, lengyel részről a varsói Mazowiecki ICT Klaszter és a Lengyel Energia Klaszterek Szövetsége írta alá.

A megállapodást, amelybe bevonnák a visegrádi csoport országait és más országokat is, a varsói székhelyű Queen Jadwiga Foundation (Hedvig Királynő Alapítvány – QJF) kezdeményezte. Az alapítvány főként a közép-kelet-európai gazdasági együttműködés erősítésén dolgozik. A megállapodás aláírói mindenekelőtt az okos technológiákban, a smartenergia, az energiabiztonság, a kommunikációs, valamint űr- és repüléstechnológia fejlesztésében, továbbá a smartoktatásban és -képzésben működnek együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Örömhír a QNAP NAS tulajdonosoknak: itt a Qsirch mobilra

pén szept 8 , 2017
A QNAP Systems, Inc. bemutatta a Qsirch mobil verzióját, amellyel a mobileszközünkön közvetlenül kereshetünk QNAP NAS-unkon. A fájlok azonnal megtekinthetők, letölthetők és megoszthatók, a felhasználók akár offline keresést is indíthatnak más QNAP alkalmazásokban. „A Qsirch mobilalkalmazással az volt a célunk, hogy teljes fájlkeresési élményt biztosítsunk a felhasználóink számára. A Qsirch QTS-ből és […]

Friss, ropogós