Magyar egészségügyi startupok mutatkoztak be Berlinben

Egészségügyi innovációval foglalkozó feltörekvő magyar informatikai vállalkozások mutatkoztak be Berlinben az egészségipar és az élettudományok nemzetközi fóruma, a Health Week keretében.

A berlini fórumon részt vett -mások mellett- a Drukka Digitals nevű, startupok felépítésére és digitális termékek fejlesztésére szakosodott ügynökség, amely demenciában szenvedő betegek és hozzátartozóik támogatását szolgáló új projektjét mutatta be. A budapesti ügynökség egy úgynevezett okos otthon megoldást fejlesztett, amelynek lényege, hogy egy okostelefonon vagy más okos eszközön futó alkalmazás a lakásban elhelyezett apró érzékelők révén emlékeztetőket küld az emlékezőképesség idővel egyre nagyobb károsodásával sújtott betegnek a feltétlenül elvégzendő feladatokról, például a bejárati ajtó bezárásáról, és ha nem reagál, először fény- és hangjelzésekkel, majd a gondozó, hozzátartozó értesítésével segíti a veszély elhárítását.

A fórum visszatérő vendége volt az egyik híres magyar kutyafajtáról, a puliról elnevezett Fitpuli alkalmazás, amelynek fejlesztői az utóbbi egy évben több magyarországi nagyvállalatot megnyertek előfizetéses modellben működő szolgáltatásuknak, és most Nyugat-Európában kívánnak terjeszkedni. Okostelefonra fejlesztett alkalmazásuk vállalati egészségmegtartási, egészségfejlesztési programokhoz biztosít platformot. Önműködően gyűjt az életmódra vonatkozó információkat, amelyek alapján a munkavállalónak személyre szabott elemzést és motivációs, fejlesztő megoldásokat kínál, a munkaadónak pedig összesített és anonimizált adatokat a munkavállalók állapotáról. Mindez munkavállalónként havonta csupán egy csésze kávé árába kerül, és nemcsak a dolgozók javát szolgálja, hanem csökkenti a megbetegedésekből fakadó költségeket is, amelyek a munkaadót terhelik – emelték ki a rendezvényen, amelyen  más magyar startup cég is bemutatkozott a nemzetközi közönség előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Sokat javult Magyarország kiberbiztonsági felkészültsége

ked nov 5 , 2019
Magyarország jól áll a kiberbiztonság területén, a távközlési világszervezet (ITU) legutóbbi kiberbiztonsági helyzetértékelése alapján az ország a felkészültséget tekintve a 19. helyre került a két évvel ezelőtti 51. helyről, ami jelentős előrelépés — mondta a Bencsik Balázs, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének igazgatója. Az igazgató úgy fogalmazott: Magyarország nem […]
Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) vezetője