Máger: kihívás a liberalizáció

Mager AndreaNem veszélyt, hanem kihívást lát az online sportfogadás januártól érvényes liberalizációjában – mondta a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója a Portfoliónak adott interjújában.

Máger Andrea elmondta, hogy jövő év január 1-jén megnyílik az online sportfogadás piaca, amely most a Szerencsejáték Zrt. bevételének húsz százalékát adja, ráadásul ez a vállalat egyik legdinamikusabban növekvő piaci szegmense. Hozzátette, hogy jelenleg is intenzív versenyben kell teljesíteniük, mert nagy nemzetközi szereplők évek óta engedély nélkül szerveznek online sportfogadást a magyar fogadóknak.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a sportfogadási üzletágból származó bevételt ilyen intenzív verseny mellett is jelentősen tudták növelni. Ennek oka egyrészt a magas márkaismertség és az ehhez kapcsolódó bizalom, másrészt az, hogy az online térben ismernek legalább 800 ezer regisztrált játékost – fejtette ki.

Az új szereplőknek is meg kell felelniük a szigorú magyar szabályozásnak — jelentette ki Máger. Januártól megerősített hatáskörű felügyeleti hatóság látja el a szektor felügyeletét. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága erős engedélyezési jogosítványokkal rendelkezik, ami Máger szerint nagyon jó hír, mert egy kevésbé szabályozott, de versenyző piacból egy szabályozott versenyzői piacra léphet be a vállalat.

Ez a játékosoknak is pozitív, mert ezáltal felelős játékszervezői elveknek megfelelő szereplők szolgáltatásait tudják igénybe venni – emelte ki. A monopol helyzetben marad az online sorsjegyek és lottójátékok piaca, ami várhatóan szintén dinamikusan fog fejlődni. A Szerencsejáték Zrt. teljes bevételének több mint felét a sportfogadás adja, a többin nagyjából fele-fele arányban osztozik a számsorsjáték és a sorsjegy szegmense.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kanada eltávolította ritkaföldfém iparából a kínai vállalatokat

pén nov 4 , 2022
Kanada három kínai céget utasított ritkaföldfém bányászati érdekeltségeik eladására, miután a kormány korlátozásokat jelentett be az akkumulátorgyártásban és csúcstechnológiai termékekben felhasznált „kritikus ásványi anyagok” bányászatában és feldolgozásában a külföldi vállalatok részvételére. Francois-Philippe Champagne innovációs miniszter a múlt héten jelentette be a külföldi állami tulajdonú vállalatok részvételének korlátozását a kritikus ásványi […]
Francois-Philippe Champagne

És még ez is...