Magasról tett a munkaalapú társadalomra a fondorlatos csaló

bilincsInterneten hirdetett műszaki cikkeket egy budapesti férfi, de a megrendelők által utalt pénzeket felélte. A Ceglédi Járási Ügyészség 105 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a tévútra tévedt vádlott 2013 elején magánéleti, pénzügyi gondjainak enyhítését remélte attól, hogy mobiltelefonokat, fűkaszákat, láncfűrészeket, kerékpárokat, notebookokat hirdetett meg az interneten, hogy a fondorlatosan kicsalt összegeket felélje.

A hirdetésekre az ország számos pontjáról jelentkeztek, a megjelölt bankszámlára 105-en utaltak át tíz- és hetvenezer forint közötti összegeket, a portékát tartalmazó csomagot azonban hiába várták. A csaló a kialakulóban lévő munkaalapú társadalom morálját súlyosan megszegve szerzett pénzt felvette a számlájáról, majd azt önmaga és környezete megélhetésére fordította. A Ceglédi Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta a csalóval szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Apple-t figurázná ki a Honor kampánya

ked nov 11 , 2014
A magyar piacon egy hete bemutatkozott Honor marketingstratégiája a vásárlókkal ápolt közvetlen kapcsolatra épül. A www.forthebrave.hu oldalon kialakított microsite arra biztatja a látogatókat, hogy álljanak be egy virtuális sorba, hogy a Magyarországon egyelőre korlátozott darabszámban elérhető Honor 6 okostelefonok közül egy darabot félretegyenek a számukra. A Honor szerint az okostelefonok […]

És még ez is...