Ma van a biztonságos internet napja

Ma van a biztonságos internet napja, amelynek célja, hogy világszerte koncentráltan hívja fel a figyelmet az internet veszélyeire – mondta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Edvi Péter elmondta, a szolgálat ezzel kapcsolatban feladatának tekinti a böngészés közbeni tudatosság növelését, a tájékoztatást a veszélyekről, az alapszabályok megtanítását a gyerekek mellett a szülőknek és a tanároknak is. Hozzátette, a mai gyerekek már beleszülettek az internet világába, jobban értenek hozzá, mint a szüleik, nagyszüleik. Edvi szerint ez nem is baj, az a fontos, hogy a gyerek megossza, megbeszélje az élményeit a szülőkkel, akik ezen a téren is tudnak morális értékrendet közvetíteni.

A biztonságos internet napot (Safer Internet Day) 2004 óta tartják az év második hónapja második hetének második napján, Magyarország 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A társadalom felelősségére hívja fel a figyelmet a Biztonságos Internet Nap

ked febr 7 , 2017
A társadalom közös felelősségvállalására figyelmeztet idén a nemzetközi Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day – SID), amelyhez kapcsolódva kedden számos rendezvényt és a programot tartanak világszerte. Idén a Berzsenyi Dániel Gimnázium adott otthont a magyarországi központi rendezvénynek, amelyen szakértők beszélgettek az internethasználat veszélyeiről. A programon gyermekvédelmi szakemberek, játékszakértők, webes biztonsági szakemberek, […]

És még ez is...