Ma már kevés a határok védelme

fingerprintA NetIQ elemzése szerint napjainkban már nem elég a peremvédelem kialakítása, hasonló figyelmet kell fordítani az infrastruktúrán belül zajló folyamatokra. A vállalatok úgy dolgozhatnak ki mindenre kiterjedő védekezési tervet, ha a biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) megoldások funkcionalitását kiegészítik egyéb lehetőségekkel, beleértve a tevékenységek és konfigurációk figyelését, valamint a személyazonossági és jogosultsági információk összehangolt kezelését.

„A NetIQ támogatásával készült kutatás szerint az elmúlt évben az észak-amerikai és európai vállalatok 71 százalékánál előfordult valamilyen biztonsági incidens. Ez a szám tavaly még kilenc százalékkal kevesebb volt, a tendencia tehát azt mutatja, hogy minden vállalatnak érdemes felkészülnie a védekezésre. Száz százalékos védelem természetesen nem garantálható, de a kockázatot minimálisra csökkenthetjük, ha kész tervvel rendelkezünk olyan lehetőségekre is, hogy az esetlegesen bejutott támadókat azonnal észlelhessük és azonosíthassuk, majd haladéktalanul megtehessük a szükséges lépéseket” – mutatott rá Hargitai Zsolt, a NetIQ magyarországi képviseletének üzletfejlesztési vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ilyen a hálózatba kapcsolt buszmegálló

csü jún 11 , 2015
A világ legnagyobb tömegközlekedési konferenciáján és kiállításán, az UITP Világkongresszuson az Ericsson bemutatta a hálózatba kapcsolt buszmegálló koncepcióját, amely 3G, LTE vagy wifi kiscella technológiát alkalmaz. A hálózatba kapcsolt buszmegálló kiscellás infrastruktúrája kiegészítő bevételi forrásokat biztosíthat a tömegközlekedési vállalatoknak, hiszen bérbe adható telekommunikációs mobilszolgáltatóknak a hálózataik bővítése céljából. Emellett a technológiának […]

És még ez is...