Lumia 950: a Telenornál az első Windows 10-es mobiltelefon

windows-telefonA Telenornál is elérhető a Microsoft új csúcsmobilja, a Lumia 950, amely a kiegészítőként megvásárolható Office 365 csomag és minidokkoló segítségével percek alatt pc-vé változhat. A Lumia 950 legnagyobb érdekessége, hogy a telefonhoz elérhető HD-500-as minidokkoló, amelynek segítségével egyszerűen hozzákapcsolható tévé, monitor, egér és billentyűzet is. A Lumia 950-esen ugyanis már az új Windows 10 mobilváltozata fut, amely nem csupán az érintőkijelzőre, hanem nagyképernyőre optimalizált kezelőfelületet is meg tud jeleníteni az új Continuum funkciónak köszönhetően.

Ha az okostelefont pc-ként használjuk, a számítógépekről ismert Windows 10-hez hasonló felületen lehet böngészni, levelezni, chatelni; szöveget, táblázatot vagy prezentációt szerkeszteni az Office-ban. Miután a Lumia 950-est hatmagos, 1,8 gigahertzes processzorral, három gigabájt memóriával és akár kétszáz gigabájttal is kibővíthető háttértárral szerelték fel, nem csak okostelefonként, de akár miniszámítógépként is jól megállja a helyét. További érdekesség, hogy a Lumia 950-esek tulajdonosainak, többé nem szükséges a képernyő zárolását feloldozó kódokkal sem bajlódniuk, mivel a készülék beépített Windows Hello funkciója a szem szivárványhártyájának vizsgálatával egy pillanat alatt beazonosítja a készülék tulajdonosát, amikor az arca elé tartja a készüléket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Copy-nak és a CudaDrive-nak annyi

hét febr 1 , 2016
Barracuda bejelentette, hogy május elsején megszüntetik a Copy (copy.com) és a CudaDrive szolgáltatását. A Copy és a CudaDrive adtak könnyen használható cloud fájlszolgáltatásokat és megosztás funkciót a felhasználók millióinak az elmúlt több, mint négy évben. Az ok egyszerű: a társaság más üzleti tevékenységre összpontosít. Mint a copy.com oldalon olvasható, nehéz […]

És még ez is...