LTE Cat4-képes CarFi készüléket mutatott be a Huawei

huawei-carfiA Huawei bemutatta autókhoz kifejlesztett 4G LTE mobil wifi készülékét, a Huawei CarFi-t. A készülék kényelmesebbé teszi a mindennapjainkat azáltal, hogy használatával lehetővé válik a wifi csatlakozás az autókban is. A Huawei CarFi akár 150 Mbps-os letöltési sebességre is képes, és egyszerre akár tíz készülék kapcsolódását is támogatja, ráadásul egy másik járműbe történő áthelyezése sem okoz nehézséget. Az eszköz kinézetét a golfütők ihlették. A járművekben használható wifi „infotainment” rendszerek elterjedése egy fontos trend lesz a jövőben. Ezért a Huawei annak érdekében, hogy a trend elébe menjen, és kihasználja a lehetőségeket, úgy fejlesztette ki CarFi készülékét, hogy az villámgyors LTE Cat4 támogatásra, és a 150 Mbps-os sebességre is képes legyen. A készülék az autóvezetők számára olyan praktikus funkciók használatához biztosítja az internet-hozzáférést, mint a parkolást segítő rendszer, a segélyhívó, a gépjármű problémáinak diagnosztizálása, kihangosítható beszédfelismerő funkció, valós idejű autópálya körülmények, és a vezető viselkedési mintájának biztonságot szolgáló felismerése.

A Huawei CarFi automatikusan kikapcsol, ha ha nincs wifi-s eszköz a közelében, ugyanakkor még így is alkalmas más elektronikus készülékek töltésére, amennyiben az autó működésben van. A Huawei CarFi nem akkumulátorral üzemel, s a túlmelegedése miatt sem kell aggódni, mert egy olyan beépített önszabályozó funkcióval is felszerelte a gyártó, amely szükség esetén automatikusan csökkenti a készülék hőmérsékletét. A Huawei CarFi a szivargyújtóba vagy autós töltő aljzatba illesztve működik, és „plug and play” funkciójának köszönhetően csatlakozás után azonnal használatra kész. Bekapcsolása egy egyszerű gombnyomással, vagy Android és iOS rendszerű okostelefonokra letölthető „Huawei Hilink” alkalmazással, „távirányítással” is lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Újabb per az NSA ellen

csü márc 12 , 2015
Alkotmánysértés miatt indított újabb pert a tömeges adatgyűjtést folytató amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) ellen több csoport nevében az Amerikai Polgári Szabadságjogok Szövetsége (ACLU). A felperesek, köztük a Human Rights Watch, az Amnesty International, a PEN Amerikai Központja, a Nation magazin, a Globális Alap a Nőkért, a Wikimedia Alapítvány, a Büntetőjogi […]