London polgármestere nem hadakozik az Uber ellen

fogkremLondon polgármestere szerint kár hadakozni az Uberrel és más hasonló új technológiai szolgáltatásokkal, mivel a változást úgysem lehet megállítani — írja a Bloomberg hírportálja. „A változás elkerülhetetlen, a legjobb amit az ember tehet, hogy megtanul élni vele” — üzente Boris Johnson London polgármestere egy startup-támogató rendezvényen azoknak a városoknak, amelyek még makacsul ellenállnak az Uber és hasonló fuvarmegosztó szolgáltatásoknak. „Ha már egyszer kijött a fogkrém a tubusból, akkor kész, ennyi volt” — fogalmazott. „Annak teljes tudatában engedélyeztük az Uber működését, hogy nagyon meg fogja keseríteni a hagyományos taxi ipar életét” — mondta Johnson. „Gondoskodnunk kell azonban arról, hogy egyenlő feltételekkel versenyezzenek egymással” – tette hozzá, utalva a londoni közlekedési felügyelet által az Uber működésének szabályozására tett javaslatra.

Londonban a javaslat szerint az Uber sofőrjeinek angol nyelvismereti és helyismereti vizsgát kellene tenniük, szigorúbb biztosítási követelményeket kellene teljesíteniük, és a vállalható fuvarszám is korlátozás alá esne. Az Uber tájékoztatása szerint a követelmények között a kötelező ötperces várakozás is szerepel még abban az esetben is, ha az autó közvetlenül a megrendelő közelében tartózkodik. Az Uber ügyfélalkalmazása ezért nem is mutathatná a hívó félhez legközelebb található autókat.

Az Uber és más hasonló, okostelefon-alkalmazáson alapuló fuvarmegosztó szolgáltatások számos országban a felügyeleti szervek és a megélhetésüket féltő taxisok merev ellenállásába ütköztek. Indonéziában például Uber-sofőrök autóit kobozták el, Amszterdamban házkutatást tartottak az Uber helyiségeiben, Franciaországban, Németországban és Belgiumban pedig betiltották az Uber egyes szolgáltatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

25 éve mobiltelefonálhatunk Magyarországon

pén okt 16 , 2015
ShareTweetPinShareNegyed százada, 1990. október 15-én indult meg a kereskedelmi mobilszolgáltatás Magyarországon. A mobilszolgáltatás megjelenésével új korszak kezdődött: a magyar telekommunikációs iparág felzárkózása Európa és a világ fejlett gazdaságaihoz. Az első hazai mobilhálózati bázisállomásokat és kapcsolóközpontot az 1988-ban felépített, ma is Budapest harmadik legmagasabb építményének számító, 154 méter magas Száva utcai […]

És még ez is...