London: a közösségi portáloknak ki kell szűrniük a terrorra buzdító tartalmakat

1

A brit külügyminiszter és a belügyminiszter szerint is a közösségi médiaportáloknak a jelenleginél aktívabban fel kell lépniük az online felületeikkel visszaélő terroristák ellen.

Boris Johnson (képünkön) brit külügyminiszter a közösségi médiafelületek fenntartóit és az internetszolgáltatókat bírálta egy brit lapnak nyilatkozva. Johnson “gusztustalannak” nevezte, hogy ezek a cégek még dzsihadista tartalmak mellett megjelentetett hirdetésekből is anyagi hasznot húznak. Hozzátette: a közösségi médiacégeknek olyan új rendszereket és algoritmusokat kell kifejleszteniük, amelyek érzékelik és eltávolítják ezeket a tartalmakat. Johnson szerint ideje, hogy e vállalatok “felelősségteljes magatartást tanúsítsanak, mivel ezt eddig nem tették”.

Amber Rudd belügyminiszter szerint a brit kormány hamarosan közzéteszi felülvizsgált terrorizmusellenes stratégiáját, amelynek sarkalatos fontosságú eleme lesz a fellépés az online felületeken terjedő radikalizáló tartalmak ellen. Rudd a szerdai londoni merényletre utalva azt írja: minden támadás újból és újból igazolja az internet szerepét az erőszakra uszító tartalmak és a szélsőséges ideológiák minden létező formájának terjesztésében. A brit hatóságok máris komoly erővel lépnek fel ez ellen: 2010 óta, az erre szakosított rendőrségi ügyosztály jelzései alapján több mint 250 ezer olyan internetes tartalmat távolítottak el, amelyek valamilyen módon a terrorizmushoz kötődtek. A hatóságok azonban ezzel a feladattal nem tudnak egyedül megbirkózni, ehhez szükség van az olyan közösségi médiavállalatok segítségére is. Rudd szerint ezeknek a közösségi oldalaknak új technológiákat kell kidolgozniuk a globális fenyegetés elleni fellépéshez.

One thought on “London: a közösségi portáloknak ki kell szűrniük a terrorra buzdító tartalmakat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Munkaerőhiány tombolhat a digitális iparágakban

csü márc 30 , 2017
Az élet minden területét érintő digitális revolúció hatására 3-10 éven belül több millió ember veszítheti el munkáját Európában, miközben az újonnan alakuló iparágakban tombol majd a munkaerőhiány. Az április 5-i SMART 2017 okos technológiai konferencia egyebek mellett arra is keresi a választ, hogy melyek azok az új, formabontó oktatási módszerek, […]
Green Fox Academy