LG: növekvő globális, csökkenő hazai eredmények

Közzétette 2018 második negyedévi és első féléves eredménybeszámolóját az LG Electronics (LG). A dél-koreai társaság több tekintetben is rekordról számolt be: a január-júniusi időszakban története legnagyobb globális féléves bevételét és legnagyobb üzemi eredményét érte el, és első ízben haladták meg a vállalat hathavi eladásai a harmincezer milliárd wont. Az LG a második negyedévben 15,02 ezer milliárd won (13,9 milliárd dollár) konszolidált globális árbevétel mellett 771 milliárd won (715,1 millió dollár) üzemi eredményt ért el. A forgalom 3,2 százalékkal, az üzemi eredmény pedig 16,1 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Az első félév során felmutatott 30,14 ezer milliárd won (28 milliárd dollár) árbevétel 3,2 százalékkal nagyobb 2017 azonos időszakánál, továbbá a vállalat történetének legnagyobb féléves forgalmát jelenti. Szintén rekordot döntött az első féléves üzemi eredmény, amely éves összevetésben 18,5 százalékkal 1,88 ezer milliárd wonra (1,7 milliárd dollár) emelkedett.

A magyar leányvállalat, a LG Electronics Magyar Kft. felemás eredményt ért el tavaly. A társaság 2017-es forgalma bő 28 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és áttörve a százmilliárdos álomhatárt 109,1 milliárd forint lett. Üröm az örömben, hogy a bevételek növekedését olyannyira nem követte az üzemi eredmény, hogy épp ellenkezőleg, 16,5 százalékkal, 883 millió forintra csökkent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így óvhatod meg a telefonod nyáron I.

ked júl 31 , 2018
Már javában tombol a nyár, ezért az LG összeszedett néhány tippet, amiket betartva még nyáron is könnyen megóvhatjuk kedvenc készülékünket. Túlmelegedés A tengerparton, napozás közben böngészni az internetet jó elfoglaltságnak tűnhet, ilyenkor azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a telefonunk nem élvezi annyira a hőséget, mint mi. Éppen ellenkezőleg: a […]
okostelefon

És még ez is...