Lézergravírozott Lebegő Kép az okirathamisítás Szent Grálja

utlevelA 3M fejlesztői megtalálták a személyi okmányok Szent Grálját. A társaság legújabb innovációja a műanyag kártyás iratokat teszi biztonságosabbá: a Laser Engraved Floating Image (Lézergravírozott Lebegő Kép) megoldással ellátott dokumentumokon elhelyezik az igazolványkép egy olyan változatát is, ami több, azonos arckép speciális egymásra gravírozásával készül el. Ez pedig szó szerint lebegő hatást kelt el abban a pillanatban, amikor elfordítják a kártyát, vagy amikor az okmányra pillantva megváltoztatják a látószöget.

A 3M technológiai megoldása olyan hatást kelt mintha az azonosításra szolgáló arckép a kártya felülete felett lebegne, majd visszasüllyedne. A két állapot közötti eltérés annyira egyértelmű, hogy a kép manipulálásával készült hamisítványok könnyen kiszűrhetőek lesznek – állítják a fejlesztők, akik arra külön gondot fordítottak, hogy az ezzel a védelemmel ellátott irat valódisága szabad szemmel gyorsan és egyszerűen ellenőrizhető legyen.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

SUSE: a SAP HANA is nagyon rendelkezésre állhat

ked júl 1 , 2014
A Novell SUSE linux-alapú magas rendelkezésre állást biztosító megoldásai mostantól az SAP HANA platformon is elérhetők — jelentette be a Novell. A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications az SAP HANA futtatásához ajánlott és támogatott operációs rendszer. A SUSE az elsők között biztosít nyílt forráskódú, nagy rendelkezésre állási képességeket […]
szerver