Leveleki az IVSZ elnökségében

Leveleki Zsolt, Magyar PostaÖt mandátum sorsáról döntöttek az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége idei éves közgyűlésén.

Az IVSZ az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, a 2022-lemondott Magyarország Helyreállítási és Alkalmazkodási Terve végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárt, Leveleki Zsoltot választották meg.

Az IVSZ öt mandátum sorsáról döntött az idei éves közgyűlésén. Meghosszabbították Csányi Péter mandátumát, így továbbra is a ő lesz a digitális transzformációért felelős alelnök, folytatva 2022-ben megkezdett munkáját. A mikrotagozat vezetője továbbra is Molnár Attila, az FTL Development Kft. ügyvezetője lesz. A szervezet korábbi főtitkáraként, valamint 2021 óta az elnökség tagjaként a szövetségben szerzett tapasztalatait szeretné felhasználni a további munkához. A kkv-tagozat élén marad Vincze Gábor, az innomine Group Kft. ügyvezetője, a multi tagozatot pedig Zerényi Zoltán, az Atos SE alelnöke vezeti tovább. Az idén lejáró mandátumok esetében csupán a nagyvállalati tagozat vezetői pozíciójában történt változás.

Az IVSZ tagsága Levelekit, az IVSZ-be idén frissen belépő Magyar Posta informatikai főigazgatóját választotta tagozatvezetőnek. A szakember közel húsz éves informatikai múlttal csatlakozik az elnökséghez. Fő céljai közé tartozik a nagyvállalati érdekérvényesítés megerősítése, az európai uniós források sikeres pályázása, valamint a közös projektek és informatikai szolgáltatások kezdeményezése. Leveleki pályázatában kifejtette: “A Magyar Posta friss belépője az IVSZ-nek, eltökélt szándékunk, hogy minél több kapcsolatot alakítsunk ki a tagokkal, erőforrásainkkal és tapasztalatainkkal segítsük a szervezet munkáját. Azt gondolom, hogy a Magyar Posta belépésével és a személyes tapasztalataimmal, kapcsolataimmal komoly támogatást adhatunk az IVSZ számára.”

Nagy siker a névváltoztatás: már hígul a tagság

A közgyűlésen beszámoltak arról is, hogy a tavalyi névváltoztatása óta, amikor is a szervezet felvette az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége nevet, egyre több nem kimondottan IKT-profilú cég is csatlakozott a tagsághoz. Így az IVSZ 300+ tagvállalatával a digitális gazdaság egyre több szereplőjét képviseli. A tavaly harminc, idén eddig tizennégy csatlakozó között volt többek között a Magyar Posta mellett a MOL, az AstraZeneca, a Grape Solutions a Citi vagy a Hungarikum Alkusz.

Tavaly újraindult az aktív munkacsoporti munka is a szövetségnél, így a szakmai közösségépítés mellett a szektor tagjai közös javaslatokat is megfogalmaztak, amelyekről a szövetség egyeztetett a kormányzattal. A szakértők többek között szabályozási kérdésekkel, a munkaerőpiac helyzetével, exportlehetőségekkel, a vállalati digitalizáció felgyorsításával és ESG-vel foglalkoznak. 2024-ben a munka pedig tovább folytatódik a munkacsoportokban és az IVSZ-nél is, és fókuszba kerül az Európai Tanács soros elnöksége is. Az IVSZ nemzetközi szereplőkkel, a DIGITALEUROPE-pal és a CEE Digital Coalitionnel együttműködve vesz részt a digitális átállást felgyorsító javaslatok összeállításában.

“Az Európai Tanács elnöksége izgalmas lehetőség Magyarország és az IVSZ számára is, hiszen ebből a pozícióból indított kezdeményezésekkel előnyös helyzetbe hozhatjuk a hazai gazdaságot. Ehhez azonban elengedhetetlen a naprakészség, mind a digitalizációt, mind a technológiákat tekintve. Egy egész ország együttműködése szükséges az államtól kezdve a vállalkozásokig, az IVSZ pedig ebben a munkában a híd szerepét töltheti be az eredményes munka érdekében” – bizakodik Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Élvonalbeli monitor hihetetlenül olcsón

vas jún 2 , 2024
ShareTweetPinShareAz AGON by AOC bemutatta az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt: költséghatékony monitor versenyzőknek. A versenyeken részt vevő gémerek számára tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) Full HD AOC GAMING 27G2ZN3/BK a legjobbat nyújtja anélkül, hogy megroppantaná a költségvetést, és 280 Hz képfrissítési sebességgel, nagyon alacsony bemeneti késéssel, gyors válaszidővel (akár 1 […]
AOC GAMING 27G2ZN3/BK gamer monitor

És még ez is...